Ga naar de inhoud

Zwoegend Antwerp heeft aan bevliegingen van Frey genoeg om tienkoppig Beerschot te kloppen

 1. 24' - Geel - Lawrence Shankland
 1. 88' - Geel - Jan Van den Bergh
 2. 83' - Doelpunt - Michael Frey (2 - 2)
 3. 77' - Doelpunt - Lawrence Shankland (1 - 2)
 4. 73' - Geel - Joren Dom
 5. 62' - Doelpunt - Michael Frey (1 - 1)
 6. 57' - Verv. Koji Miyoshi door Mbwana Samatta
62'goalMichael Frey1 - 1
77'goalLawrence Shankland1 - 2
83'goalMichael Frey2 - 2

Antwerp is de ploeg van 't stad, maar kon niet overtuigend winnen van Beerschot. De bezoekers kwamen op voorsprong. Twee bevliegingen van Michael Frey volstonden om een scheve situatie recht te zetten tegen 10 Beerschot-spelers. De hekkensluiter trok tweemaal aan het kortste eind in betwistbare VAR-fases.

Antwerp - Beerschot in een notendop

 • Sleutelmoment: Twintig minuten voor affluiten schiet het kot in brand. De Smet pakt rood, de 1-2 van Shankland wordt afgekeurd en Frey maakt er met een schuiver 2-1 van. Tien dolle minuten op de emotionele achtbaan van de Bosuil.
 • Man van de Match: Als Michael Frey tijdens de eerste helft gewoon binnen was gebleven, had niemand het verschil gemerkt. Na de rust was de Zwitser met twee pure spitsengoals wel voor de zoveelste keer van levensbelang voor Antwerp.
 • Opvallend: Thibaut De Smet heeft ondertussen een indrukwekkende verzameling kaarten in zijn woonkamer hangen. Zijn uitsluiting vanmiddag was alweer zijn derde van dit seizoen.
 • Nog opvallend: In de heenronde maakte met Nainggolan een voormalige Rat de enige goal voor Antwerp in de derby. Vandaag kwamen zowel het voorbereidend werk (Avenatti) als de afwerking (Dom) bij de goal van Beerschot van ex-spelers van Antwerp.

Sterk Beerschot verrast loom Antwerp

Antwerp begon hevig, maar de vuurpijl van de thuisploeg doofde al snel. Beerschot had een sluitend tactisch plan klaar. Het gaf weinig weg en kon zelf geregeld een prik uitdelen. Aan de kant van Antwerp bleef het bij ongevaarlijke verre schoten.

 

Dan waren de bezoekers gevaarlijker. Sebaoui werd in zijn dribbel rond Butez licht geraakt, maar kreeg geen strafschop. De hard werkende Shankland stuurde een wenkende kans voorlangs. Geen nood, want Dom werkte wat later wel netjes af. 

Flitsen van Frey maken het verschil

De tweede helft, met Benson tussen de lijnen, bracht weinig beterschap voor Antwerp. The Great Old bleef sloom schuifelen. Het was dan ook een pure verrassing toen Frey plots toch raak schoot met zijn schoentip. Een Antwerp-fan gooide tijdens het vieren Bengaals vuur op het veld.

 

Ook figuurlijk stond de tent in brand. De Smet liet zich al te zeer meeslepen toen er heen en weer fors getackeld werd. Hij mocht na een al te wilde fout op Benson met rood gaan douchen. Ondanks het mannetje minder klom Beerschot dankzij een ren van Sebaoui, afgerond door Shankland, toch weer op voorsprong. Althans, dat dachten de Ratten. In de opbouw naar de 1-2 had de VAR immers een lichte overtreding bespeurd.

 

Het werd snel erger voor een verbolgen Beerschot. De onvermijdelijke Frey kreeg de bal met wat geluk voor zijn voet en schoof de 2-1 beheerst buiten het bereik van Biebauw.

 

Beerschot ziet weer een strohalm uit zijn handen glippen, al gaf de prestatie wellicht moed voor de wanhopige strijd om het behoud. Bij Antwerp wankelt de stoel van coach Priske iets minder. Stamnummer 1 boekte een belangrijke zege voor Play-off I, al was het voetbal niet om over naar huis te schrijven.

Nainggolan: "Getoond dat we achter trainer staan"

Radja Nainggolan was opgelucht met de zege. "Ik dacht dat we het spel in handen hadden in de eerste helft. Nooit gedacht dat we achter zouden staan. Beerschot speelde puur op de counter, maar ze hebben ons pijn gedaan."

 

De VAR hielp Antwerp wel een handje. "Dat is voetbal. De 1-2 wordt afgekeurd voor een fout op Benson. Ik denk dat dat duidelijk te zien was vooraleer de actie verderging. Maar ja, dat zijn de regels van het moment. Daar moeten we ons aan aanpassen."

 

"De match is gedaan, we kunnen tevreden zijn met de drie punten en zijn nog maar eens ploeg van 't stad", grijnsde de Ninja. "Een derby is een match op zich. Deze match winnen is altijd belangrijk voor alle supporters."

 

Ook voor coach Priske was de zege belangrijk. "In het voetbal is het altijd de coach die de slechte resultaten betaalt. We hebben gevochten voor deze overwinning. De trainer mag tevreden zijn dat we hebben gereageerd. We staan volledig achter hem, dat hebben we getoond."

Vanderidt: "We worden geflikt"

De ogen van Beerschot-coach Greg Vanderidt spuwden vuur. "Eerst en vooral wil ik terugkomen op die penaltyfase. Een jongen van 20 jaar die zijn eerste derby speelt, die nog maar vijf matchen in eerste klasse heeft gespeeld, die laat zich daar niet vallen. Er is een licht contact geweest en een licht contact is penalty. Die wordt niet gefloten. Er is ook geen VAR-moment, dat versta ik helemaal niet."

 

"Ik ga hier niet Calimero beginnen spelen. Blijkbaar is dit het verhaal van dit jaar. Er zijn genoeg momenten geweest waarin we zijn geflikt. Vandaag worden wij geflikt", klonk het ferm.

 

"Momenteel overheerst geen fierheid, maar ontgoocheling. Niet alleen over het resultaat en over de wedstrijd. Potverdorie, als je dit vandaag kunt brengen... Wat hebben wij de voorbije maanden dan allemaal gedaan? Waarom heb je dat dan niet gebracht in al die andere matchen? De organisatie zat goed, de druk vooruit zat goed, de voetbalmomenten zaten goed. Onze keeper heeft buiten de goals geen werk gehad. Tegen dit Antwerp", vloekte de interimcoach.

 

"Ik denk dat vandaag het individuele heeft gewonnen van het collectieve. We hadden een duidelijk plan en hebben het als ploeg schitterend gedaan. Zij hebben het gehaald op twee of drie klasseflitsen van individuen. Dat maakt dat wij hier 2-1 verliezen."

Van den Bergh: "Zure nasmaak door arbitrage"

Jan Van den Bergh pendelde tussen trots en teleurstelling. "Ik denk dat we een degelijke tot goeie wedstrijd spelen. We scoren twee keer, maar zoals wel vaker dit seizoen beslist de arbitrage anders. Dat is te betreuren."

 

"Dat is geen excuus voor het verlies, natuurlijk. Antwerp is een ploeg met veel kwaliteit, dan weet je dat dat kan gebeuren. Maar het geeft toch een zure nasmaak dat er een falende arbitrage was", sakkerde Van den Bergh. "Op de bank hebben ze de beelden al gezien en begrijpen ze sommige beslissingen niet."

 

Het spel van Beerschot was wel hoopgevend. "Dit is iets dat we normaal gezien elke week moeten kunnen brengen, maar in een derby kan een ploeg altijd iets meer. Dat was vandaag ook voor ons zo. Maar er is echt een zure nasmaak."

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
 2. tweede helft, minuut 95. Einde. Antwerp haalt het in de derby, maar Beerschot heeft zijn huid duur verkocht. Enkele tussenkomsten van de VAR hadden hun invloed op de 2-1 eindstand. .
 3. Beerschot spartelt nog, maar Antwerp lijkt de controle te hebben. Er komen in totaal vijf minuten bij. . tweede helft, minuut 92.
 4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 5. tweede helft, minuut 90. Priske gered? De problemen van Antwerp zijn met een zege vanmiddag zeker nog niet opgelost. Het heeft vandaag moeten rekenen op flitsen en heeft een paar keer het geluk serieus aan zijn zijde gehad. .
 6. tweede helft, minuut 88. Van den Bergh hakt Verstraete omver en pakt geel. Het regent de laatste minuten kaarten en ook rond het veld is de sfeer grimmig. .
 7. Gele kaart voor Jan Van den Bergh van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 88
 8. tweede helft, minuut 87. Coulibaly vervangt Pietermaat. Vinden de Ratten ergens nog de kracht om een gelijkmaker uit de brand te slepen? .
 9. tweede helft, minuut 84.
 10. tweede helft, minuut 83. Opnieuw Frey! Antwerp heeft de scheve situatie helemaal rechtgezet. Frey is weer de boosdoener voor een diep ongelukkig Beerschot, deze keer met een beheerste schuiver buiten het bereik van Biebauw. Piekfijn. .
 11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Michael Frey van Antwerp. 2, 2.
 12. tweede helft, minuut 81. Als de poppen al niet aan het dansen waren, dan doen ze dat nu. Bert Sterckx.
 13. tweede helft, minuut 80. Dit is sowieso al een wedstrijd waarin de potjes gemakkelijk overkoken. Betwistbare beslissingen van de wedstrijdleiding kunnen de cocktail nog explosiever maken... .
 14. tweede helft, minuut 80.
 15. Geen goal! Beerschot zal zich bekocht voelen, want in de opbouw naar de 1-2 is er blijkbaar een overtreding gemaakt. De 1-2 wordt dus geschrapt. . tweede helft, minuut 79.
 16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Lawrence Shankland van Beerschot. 1, 2.
 17. tweede helft, minuut 76. Shankland scoort! Beerschot mag een kaarsje branden voor Sebaoui. De jongeling drijft de bal op en wacht het juiste moment af om Shankland te bedienen. Die maakt het ditmaal feilloos af. Wie had dit verwacht? .
 18. tweede helft, minuut 74.