Hein Vanhaezebrouck haalt zwaar uit: "Het is 'insane' dat we moeten spelen"

Hein Vanhaezebrouck vindt de starre houding van de Pro League en Kalendercommissie onbegrijpelijk.

Vanavond trekken AA Gent en Kortrijk het tweede deel van onze competitie op gang. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck vindt het onbegrijpelijk dat er ondanks de nieuwe coronagolf toch gespeeld moet worden. Op de persconferentie voor de match liet hij geen spaander heel van de huidige maatregelen.

Voor er één vraag gesteld was op de persconferentie luchtte Hein Vanhaezebrouck in een lange tirade zijn hart. "Het is insane dat we zo moeten gaan voetballen."

 

"Het voorstel om de competitie op te schuiven was het meest verstandige voorstel. "Dat zeggen ze uit eigenbelang", hoor je dan. Maar het is in het algemene belang van de hele bevolking."

 

"Geen enkele variant tot nu toe was zo besmettelijk. Maar dat hebben ze bij de Pro League en de Kalendercommissie niet begrepen. Ze halen aan dat het moeilijk, bijna onmogelijk is om die matchen in te halen."

 

"Ze verwijzen dan naar Eleven, die lieten weten dat er dan matchen om 14 uur op een dinsdag gespeeld moeten worden. Zijn die mensen van Eleven van een andere wereld misschien?"

 

"Er is Covid voor iedereen. Alle mensen moeten zich aanpassen, maar voor Eleven geldt dat blijkbaar niet. Speel verdorie die matchen 's avonds op hetzelfde uur! Niemand zit te wachten op matchen op een dinsdag om 14 uur. Wat een belachelijke reden is dat? En dat allemaal voor de centen."

 

"Er is ook geen publiek mogelijk in de stadions, dus de clubs zullen weer veel verliezen lijden. Dat is ook een extra argument om alles op te schuiven tot het wat gekeerd is. Omdat er maar 1 ploeg Europees speelt, waren er genoeg momenten in februari."

Er waren genoeg momenten om die matchen in te halen. Speel verdorie die matchen 's avonds op hetzelfde uur! Iedereen moet zich aanpassen.

Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent)

"Er zullen jongens spelen die besmet én besmettelijk zijn"

Vanhaezebrouck vreest dat de huidige maatregelen voor nog meer positieve gevallen zullen zorgen. "Bij mij gaat de gezondheid voorop en hetzelfde geldt bij alle andere clubs. Bijna iedereen is erdoor getroffen."

 

"Nu zeggen ze bij de Pro League: wie geboosterd is hoeft zich niet meer te laten testen. Mijn vrouw is geboosterd en die is wel degelijk ziek. Die is dus besmettelijk en kan de ziekte overdragen."

 

"Wij zullen 2 spelers missen die geboosterd zijn, terwijl wij die helemaal niet hadden moeten laten testen. Die konden dus perfect spelen. Besmet én besmettelijk. Het zal ook gebeuren dat er jongens op het veld komen die besmettelijk zijn. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?"

 

Over wat de impact van de besmettingen bij AA Gent is, wou Vanhaezebrouck niet veel kwijt. "Maar het is zeker dat jullie geen gewoon Gent op het veld zullen zien."

Kijk naar de persconferentie met Hein Vanhaezebrouck