Mignolet over trainerswissel: "Misschien hadden we nieuw elan nodig"

  Simon Mignolet hield de nul in de oefenmatch tegen Karlsruhe.

  Alfred Schreuder is sinds een paar dagen trainer van Club Brugge, in de oefenmatch tegen Karlsruhe (0-0) kon hij een eerste keer zien wat voor vlees hij in de kuip heeft. Na de match sprak Sporza met doelman Simon Mignolet over de wissel van de wacht bij Club.

  Na amper een paar trainingen was het natuurlijk nog niet mogelijk om de hand van de nieuwe trainer te zien bij Club Brugge. "Maar we hebben toch een paar nieuwe dingen geprobeerd die hij wil doorvoeren", vertelt Simon Mignolet.

   

  "We hebben nog een paar trainingsdagen nodig om dat allemaal perfect te kunnen uitvoeren. Maar ik ben zeker dat we nog stappen zullen zetten."

   

  "Het is duidelijk dat de nieuwe trainer heel graag dominant wil spelen, de bal in het team houden en de andere ploeg het voetballen wil beletten door hoog druk te zetten. Dat past wel bij deze spelersgroep."

   

  Het afscheid van Philippe Clement was abrupt. "Hij heeft naar iedereen nog een bericht ingesproken. We hebben 3 jaar samengewerkt en successen gehad. Dan is het spijtig als je moet vertrekken, maar zo zit het voetbal nu eenmaal in elkaar."

   

  Toch zou de wissel ook positief kunnen werken. "Een nieuwe coach, een nieuw elan. Misschien hadden we dat wel nodig."