Club wint niet bij debuut Schreuder: oefenpot tegen Karlsruhe eindigt zonder goals

  Alfred Schreuder zag zijn ploeg onzorgvuldig omspringen met de kansen.

  Alle begin is moeilijk. Alfred Schreuder kon zijn debuut bij Club Brugge niet winnend afsluiten. In een oefenpot tegen de Duitse tweedeklasser Karlsruhe morste blauw-zwart met de kansen.

  Schreuder liet tegen Karlsruhe een mix van ervaren krachten en jong talent opdraven. Voornaamste naam om naar uit te kijken in de basiself: Tajon Buchanan. De Canadese flankaanvaller arriveerde met hoge verwachtingen bij de landskampioen.


  In zijn eerste 45 minuten bij Club liet hij flitsen van zijn talent zien. Zo pakte Buchanan enkele keren uit met een schijnbeweging en trapte hij de beste kans van de eerste helft na een kwartier op de keeper.


  Ook Rits, Perez en Sandra waren voor rust niet efficiënt genoeg bij mogelijkheden. De Duitsers schoten in de openingsfase wél raak, maar die treffer werd afgekeurd voor buitenspel.

  Aanwinst Tajon Buchanan kwam voor het eerst in actie bij Club Brugge.

  In de tweede helft hetzelfde beeld: Club dat domineerde met een volledig nieuwe basiself, maar niet doeltreffend omsprong met de kansen. Onder meer De Ketelaere en Dost mikten naast.


  Lang greep zich dan weer naar de haren nadat de scheidsrechter niet naar de stip wees bij een duidelijke strafschopfout. Aangename ontdekking was de 16-jarige Antonio Nusa, die regelmatig kon dreigen met een een flitsende actie. Maar ook hij kon niet vermijden dat het debuut van Schreuder eindigde op een doelpuntenloos gelijkspel.


  Zaterdag een nieuwe kans? Club Brugge oefent dan normaal nog tegen Feyenoord, ondanks een corona-uitbraak bij de Nederlanders.

  De 11 van Club in de 1e helft: Mignolet; Persyn, Hendry, Nsoki, Maouassa; Rits, Vormer, Vanaken; Buchanan, Perez, Sandra.

  De 11 van Club in de 2e helft: Shinton; Mata, Mechele, Ricca, Sobol; Otasowie, Audoor, De Ketelaere; Nusa, Lang, Dost.

  Mignolet: "De nieuwe coach wil heel graag dominant spelen"

  Wat denken de aanwezige fans over Alfred Schreuder?

  Bekijk de oefenmatch van Club