CEO van Union over succescoach Felice Mazzu: "Hij kan de knop soms ook afzetten"

Felice Mazzu laat Union swingen.

Het sprookje van Union in 2021 - kampioen in 1B en leider in 1A na 20 speeldagen - wordt geregisseerd door Felice Mazzu. De 55-jarige T1 kreeg maandagmiddag dan ook de Trofee Raymond Goethals. "Met de spelers op een familiale manier omgaan is een van zijn sterke punten", typeert zijn CEO Mazzu.

De prijzen worden pas over enkele maanden verdeeld, maar Union mocht maandag toch al een flesje ontkurken. Felice Mazzu ontving de Trofee Raymond Goethals.

 

"Hij is misschien wel een hedendaagse Raymond Goethals", lacht Philippe Bormans, CEO van Union, zijn tanden bloot.

 

"Hij weet zijn kern te kneden en zet die naar zijn hand. Hij kent de zwakke en sterke punten en weet die perfect uit te spelen."

 

"Hij maakt er een groep van die vecht voor resultaten. Dat zagen we in 1B en nu ook in eerste klasse. Hetzelfde neerzetten, dat is fantastisch."

Hij weet zijn kern te kneden en zet die naar zijn hand. Hij kent de zwakke en sterke punten en weet die perfect uit te spelen.

CEO Philippe Bormans over T1 Felice Mazzu

Wat is een van de sterkste eigenschappen van Mazzu? "Hij gaat met zijn spelers op een familiale manier om", antwoordt Bormans.

 

"Hij wijst hen op hun plichten, maar bouwt ook vriendschappen op. Ook naast het veld is hij heel veel bezig met zijn spelers."

 

En hoe is de band met het bestuur? "Heel goed. Hij waardeert ons werk enorm, wij dat van hem. Dit is het werk van een collectief."

 

"Felice is zeer aimabel en we voeren serieuze gesprekken, maar hij kan de knop soms ook afzetten en dat is enorm belangrijk om te slagen als coach."

De spelers steunden eerder dit seizoen hun coach bij het overlijden van zijn moeder.

"Eerst Play-off II en dan pas kun je dromen van meer"

Bij Union lijkt alles rozengeur en maneschijn, maar Philippe Bormans laat zich niet verleiden tot boude uitspraken.

 

"We halen het maximum uit iedereen en hij is de coach die de spelers vormt tot een hecht team. Ze gaan voor elkaar door het vuur en dat is zijn verdienste."

 

Waar zal dit parcours dan eindigen? "Het doet dromen van meer. Het eerste doel was een rustig seizoen, maar het lijkt erop dat we kunnen dromen van Play-off II en misschien wel meer."

 

Play-off II. Dat moet toch een lapsus zijn? "Neen, eerst Play-off II en dan pas kun je dromen van meer."