Kampioenenmaker Felice Mazzu ontvangt de Trofee Raymond Goethals

Eddy Merckx overhandigde de trofee aan Felice Mazzu.

De Trofee Raymond Goethals belandt dit jaar in de prijzenkast van Felice Mazzu. De 55-jarige coach werd afgelopen seizoen kampioen met Union in 1B Pro League en voert met de promovendus na 20 speeldagen de stand aan in de Jupiler Pro League. 

De jury bekroont met de award elk jaar de Belgische trainer die het best beantwoordde aan de figuur van Raymond Goethals en zijn wijze van werken. 

 

Felice Mazzu werd verkozen boven Philippe Clement (Club Brugge) en Wouter Vrancken (KV Mechelen).

 

Het is niet de eerste keer dat Mazzu de prijs in ontvangst mocht nemen. In 2017 werd hij als coach van Charleroi al in de bloemetjes gezet. 

 

Mazzu is de opvolger van OHL-trainer Marc Brys.

 

De winnaar van de Trofee Raymond Goethals wordt gekozen door een vakjury van oud-Rode Duivels, oud-winnaars van de trofee, scheidsrechters en leden van het organisatiecomité van de trofee.

"Misschien wordt Union ooit kampioen"

"Het is een erkenning van belangrijke mensen in deze sport", reageert de laureaat. "Dat maakt me trots. Als je genomineerd bent met Philippe Clement en Wouter Vrancken, dan zegt dat veel."

 

Felice Mazzu bleef zo bescheiden om zich niet te willen vergelijken met Raymond Goethals. "Op één punt misschien wel: de sigaret."

 

"Meneer Goethals heeft een andere carrière gehad. Ik zou graag de zijne evenaren, maar ik beperk de vergelijking."

 

Misschien kan hij wel met het kleinere Union kampioen worden? "In voetbal is alles mogelijk."

 

"Vandaag is dat niet ons doel, wel progressie maken met de club. Maar misschien worden we ooit kampioen. Dat is een droom en je moet dromen."

Erelijst Trofee Raymond Goethals

2021: Felice Mazzu (Union)

2020: Marc Brys (OH Leuven)

2019: Philippe Clement (Club Brugge)

2018: Philippe Clement (Racing Genk)

2017: Felice Mazzu (Charleroi)

2016: Michel Preud'homme (Club Brugge)

2015: Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

2014: Marc Wilmots (bondscoach Rode Duivels)

2013: Francky Dury (Zulte Waregem)

2012: Peter Maes (Sporting Lokeren)

2011: Eric Gerets (bondscoach Marokko)

Prijs Dominique D'Onofrio is voor Standard-verdediger Hugo Siquet

Op het gala heeft Hugo Siquet de Prijs Dominique D'Onofrio, de trofee voor de beste nieuwkomer in de Jupiler Pro League, mogen ontvangen. De rechtsachter van Standard kreeg de trofee overhandigd door Standard-icoon Eric Gerets.

 

De negentienjarige Siquet was in 2021 één van de weinige lichtpunten bij Standard. De vleugelverdediger, een jeugdproduct van de Rouches, maakte op 5 november 2020 zijn officiële debuut voor Standard. Hij wierp zich al snel op tot basisspeler en kwam intussen tot 43 officiële duels voor de Rouches, waarvan 17 dit seizoen.

 

Zijn goede prestaties bleven ook in het buitenland niet onopgemerkt. Drie weken geleden maakte Standard bekend dat Siquet vanaf 1 januari in de Bundesliga uitkomt voor Freiburg. De Duitse eersteklasser zou zo'n vijf miljoen euro hebben neergeteld voor de belofte-international.

 

De Prijs Dominique D'Onofrio werd, in het kader van de Trofee Raymond Goethals, voor de derde keer uitgereikt. De vorige twee winnaars waren Yari Verschaeren (Anderlecht) en Charles De Ketelaere (Club Brugge).