Ga naar de inhoud

Sonck voor "topper" Genk-Club: "Beide ploegen slachtoffer van drukke agenda"

Wesley Sonck wikt en weegt zijn voormalige clubs, Genk en Club Brugge.

Club Brugge - KRC Genk: wat dé topper van de speelronde had moeten worden, wordt momenteel afgescheept als een clash tussen twee ploegen in crisis. Wesley Sonck, ex-Genkie met een Brugs verleden, legt zijn voormalige teams in de weegschaal. "Ze zijn momenteel alle twee het slachtoffer van een drukke agenda", relativeert hij.

Om 13.30 uur kijken KRC Genk en Club Brugge elkaar in de ogen. Elke Belgische voetbalfan had deze wedstrijd voor het seizoen met stip aangeduid. Maar door de recente opeenstapeling van puntenverliezen hangt er een zweem van onzekerheid rond het 'topmatch"-statuut van die wedstrijd.

 

“Dit blijft een topper", valt Wesley Sonck met de deur in huis. "Het verrast mij ook niet dat Brugge en Genk nu wat lager staan in het klassement. Als je tegen de drukke Europese kalender moet opboksen, verlies je punten onderweg."

 

"Beide ploegen zijn op dit ogenblik gewoon slachtoffer van de opeenstapeling van wedstrijden. Je kan niet alles winnen als je zoveel matchen voorgeschoteld krijgt. Dat is een trend die we de laatste jaren alsmaar vaker zien."

 Als je tegen de drukke Europese kalender moet opboksen, verlies je punten onderweg

Wesley Sonck

Toch wordt er al naar trainer Philippe Clement gewezen voor de tegenvallende prestaties. “Dat is typisch, maar ik vind die druk op hem echt overdreven", pareert Sonck.

 

"De buitenwereld plaatst deze situatie helemaal uit zijn context. We zullen pas conclusies kunnen trekken als Club (en Genk) in een rustigere periode vertoeven.”

Kan Club Brugge na 0-5-tuimelperte tegen Leipzig opnieuw opstaan tegen Genk?

"Genk heeft het voordeel"

Zowel landskampioen Club  Brugge als de gedoodverfde uitdager Genk heeft voor zondag geen royal flush in handen. Toch trekt Wesley Sonck voorzichtig de kaart van de club waar hij tussen 2000 en 2003 werkzaam was.

 

“Als we de laatste week onder een microscoop houden, geef ik het voordeel aan Genk. Bij Club Brugge kampen de mannen die het verschil moeten maken meer met hun vormpeil. De enige die daar constant op een hoog niveau speelt, is Hans Vanaken. De Ketelaere en Lang daarentegen zijn wat weggezakt." 

 

"Bij Genk hebben de keyplayers momenteel een streepje voor. Details zullen de wedstrijd beslissen, maar Genk kan op dit moment meer rekenen op de mannen die het verschil kunnen maken."