Ga naar de inhoud

"Ik had een andere reactie van Vormer verwacht: hij moest de bom ontmantelen"

 vr 26 november 2021 09:24
Tussen Philippe Clement en Ruud Vormer lijkt het geen koek en ei.

Club Brugge likt zijn wonden na de Europese optater tegen RB Leipzig. De crisissfeer hangt in de Brugse lucht en tussen Ruud Vormer en Philippe Clement lijkt er meer dan één haar in de boter te zitten. In onze Facebook Live ging analist en ex-coach Dennis van Wijk in op de gevoelige kwestie tussen de aanvoerder en de T1 van de kampioen.

"Ruud, Ruud, Ruud": Jan Breydel schreeuwde woensdagavond al snel om zijn aanvoerder toen RB Leipzig een onmachtig Club Brugge vernederde. 

 

Ruud Vormer (33) was het slachtoffer van de tactische keuzes van Philippe Clement, niet voor het eerst. 

 

De Nederlander oogt nukkig, terwijl hij tijdens deze woelige weken als aanvoerder ook naast het veld een belangrijke rol had kunnen vertolken. Zo worden de geluiden over Brugse kleedkamerproblemen niet gecounterd.

 

"Maar we weten niet of er problemen in de vestiaire zijn", vertelde Dennis van Wijk donderdagavond in onze Facebook live.

 

"Je hoort en leest dat, wellicht door lekken naar bevriende journalisten. Die mannen moet je als trainer een pak slaag geven. Dat doe je niet: de kleedkamer is heilig."

Ik had een andere reactie van Ruud Vormer verwacht. Je moet in alle omstandigheden loyaal zijn. Misschien is hij dat, maar je moet de geruchtenstroom de kop indrukken.

Dennis van Wijk

"Maar ik had van Vormer verwacht dat hij na die goeie jaren met Clement misschien een statement zou hebben gegeven. "Oké, dit was de keuze van de trainer en ik wil zo snel mogelijk weer in de ploeg geraken, maar ik sta nog steeds 100 procent achter hem.""

 

"Dat heeft hij niet gedaan. Dat heeft te maken met winnaarsmentaliteit en het ego van een topsporter, maar ik zou als trainer graag gehad hebben dat... Dat je na twee succesvolle jaren uit de wind wordt gezet, ja. Respect."

 

"Vormer kan het ook interpreteren als weinig respect naar hem toe, maar er zijn 25 spelers in de kern."

 

"Ik had een andere reactie van Ruud verwacht. Je moet in alle omstandigheden loyaal zijn. Misschien is hij dat, maar je moet de geruchtenstroom de kop indrukken."

 

"Ze hebben er bij Club allemaal - spelers, staf en directie - baat bij dat het kalm blijft in de kleedkamer. En Vormer moest die bom ontmantelen."

Ruud Vormer stond woensdag niet aan de aftrap.
UEFA Champions League
Club Brugge
einde
0-5
RB Leipzig

"Ik heb niet veel moeite met mindere transferperiode"

Philippe Clement lijkt voor iedereen de gebeten hond na het debacle tegen RB Leipzig. In het vragenuurtje kwam de pertinente vraag of Clement niet aan de deur gezet moet worden.

 

Dennis van Wijk: "Absoluut niet. Kijk naar wat hij de laatste 3 jaar gepresteerd heeft: met zo'n palmares in zo'n korte periode, verdien je meer respijt."

 

"De lat lag hoog, ze zaten in de sterkste poule en door die voortvarende start was het verwachtingspatroon misschien iets te hoog. En elke club heeft wel eens een dipje."

 

Bij de supporters wordt ook het transferbeleid op de korrel genomen. Heeft Club gefaald? "Als je 5 goeie jaren hebt gehad en 1 slecht jaar, dan moet je dat er maar bij nemen."

 

"Club heeft veel winst gemaakt bij de verkoop van zijn spelers, heeft zijn kern breder gemaakt en het kan gebeuren dat het nu eens tegenvalt. Ik heb er niet veel moeite mee."

Of Clement ontslagen moet worden? Absoluut niet. Met zo'n palmares verdien je meer respijt.

Dennis van Wijk

"Genk? Clement heeft geleerd en zal terugvallen op de oude gewoontes"

Veel tijd om te janken is er niet. Zondag wacht Racing Genk in de competitie en beide ploegen ontmoeten elkaar woensdag ook in de beker.

 

Zal Philippe Clement voor dat tweeluik teruggrijpen naar zijn vertrouwde recept met de traditionele ingrediënten?

 

"Hij heeft in het verleden al trucjes uitgehaald zoals Dennis in de spits tegen Real Madrid, maar misschien heeft hij woensdag wat overdreven."

 

"Ervaren spelers zoals Vormer en Mats Rits bleven aan de kant, maar ik denk dat hij wel geleerd heeft. En hij zal terugvallen op de oude gewoontes."

Bekijk de integrale Facebook Live:

Lees ook: