Afwachten voor Hazard en De Bruyne: "Maar we zien verbetering"

  Bondscoach Roberto Martinez weet nog niet of Eden Hazard en Kevin De Bruyne kunnen spelen tegen Italië.

  De grote vraag voor bondscoach Roberto Martinez op de persconferentie was uiteraard of smaakmakers Eden Hazard en Kevin De Bruyne kunnen spelen tegen Italië. "Het wordt een race tegen de klok. We zien verbetering, maar het is nog niet mogelijk om nu al te beslissen", vertelde Martinez.

  "We hebben nog 24 uur en zijn zeker positief", benadrukte de bondscoach. "Als Kevin en Eden tegen Italië niet kunnen spelen dan willen we hen fit krijgen voor een eventuele volgende match. Voor Eden zal het sowieso moeilijk worden, Kevin heeft een probleem aan de ligamenten en de kans dat hij speelt is groter."

   

  "Het is dan ook geen voetbalbeslissing momenteel. De medische staff zal het licht op groen moeten zetten en dan pas is het aan ons om na te denken over de best mogelijke opstelling. Ze volgen allebei nog altijd een individueel programma, we zullen wel zien."

   

  Met of zonder Hazard en De Bruyne, de wedstrijd gaat uiteraard gewoon door: "Statistisch gezien zijn we samen met Italië het beste team op dit EK. Het is jammer dat we elkaar nu al tegenkomen, maar dat toont enkel aan hoe sterk bezet dit toernooi is."

   

  "We hebben veel respect voor dit Italië. Ze hebben veel kwaliteiten en vormen een hecht team. Dat is hun sterkte en ook de verdienste van Roberto Mancini. Ze zetten uitstekend druk en ze zijn erg dynamisch. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd."

   

  "Het klopt dat ze het tegen Oostenrijk niet gemakkelijk hadden. Toch bleven ze het juiste doen, ze hangen heel erg aan elkaar. Ze werken als een voetbalclub en dat is een heel groot compliment."

  Lessen getrokken na Portugal

  De Rode Duivels schakelden in de vorige ronde Portugal uit. Een wedstrijd waarbij er diep in het krachtenarsenaal getast moest worden: "Ik heb veel geleerd van die wedstrijd", ging Martinez verder. 

   

  "We werkten bijzonder hard, maakten een prachtig doelpunt en zorgden voor doelgevaar. Onze wedstrijdmentaliteit was geweldig, ook toen De Bruyne en Hazard niet meer op het veld stonden.  Als coach ben ik nooit tevreden, ik wil ons nog beter zien spelen tegen Italië."

  VIDEO: Bondscoach Martinez op de persconferentie