IOC organiseert virtuele Olympische Spelen: deze 5 sporten zijn van de partij

  Heel wat profrenners vonden hun weg al tot op Zwift. Nemen zij binnenkort ook deel aan de Olympic Virtual Series?

  Virtueel sporten is heel populair en dat heeft ook het het IOC ingezien. Het IOC komt nu met een eerste Spelen voor esports. De Olympic Virtual Series (OVS) zullen 5 sporten bevatten en vinden plaats van 13 mei tot 23 juni.

  Deze zomer staan, met een jaar vertraging, de Olympische Spelen in Tokio op de planning. Heel wat atleten zullen er strijden voor een medaille. En binnenkort kunnen ook esporters voor een olympische medaille strijden.

   

  Het IOC komt met een eigen virtuele competitie. De Olympic Virtual Series ofwel de OVS zullen een maand voor de Spelen in Tokio plaatsvinden, van 13 mei tot 23 juni. Het Internationaal Olympisch Comité hoopt daarmee een jongere doelgroep te bereiken.

   

  “De Olympic Virtual Series is een nieuwe, unieke Olympische digitale ervaring die gericht is op het vergroten van directe betrokkenheid bij een nieuw publiek op het gebied van virtuele sporten", zegt IOC-voorzitter Thomas Bach.

  Welke 5 sporten komen er aan bod op de OVS?

  1. Wielrennen kon uiteraard niet ontbreken op deze virtuele Spelen. Met Zwift komt de populairste esport van het moment aan bod op de OVS. Net als in de olympische wegrit nemen de renners het tegen elkaar op in de hoop olympisch goud te bemachtigen, zij het dan vanop hun fietstrainer.
  2. Naast Zwift komt er nog een sport aan bod waar je fysiek je mannetje zal moeten staan: roeien. Hier zijn weinig details over bekend, al kunnen deelnemers via een roeimachine thuis, in een fitnesscentrum of zelfs in het water meedoen aan de wedstrijd.
  3. Naast de 2 fysieke e-sporten, zullen er ook 3 games op het programma staan. Met autosport komt er een verassende sport aan bod. De autoliefhebber krijgt, in tegenstelling tot bij de echte Olympische spelen, deze keer wel een kans om olympische roem te vergaren. Via de game Gran Turismo Sport zullen de spelers elkaar bekampen op een online parcours.
  4. Het zeilen is ook van de partij op de OVS. Via de game Virtual Regatta zullen de spelers net als in een echte regatta als eerste de finish proberen te bereiken. In tegenstelling tot o.a. Zwift heb je hier helemaal geen installatie voor nodig. Enkel een smartphone. Let wel, de app werkt enkel op toestellen die met Android werken.
  5. De laatste sport op het programma is baseball. Via de game eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 zullen de spelers net als in Tokio een toernooi proberen te winnen. Uitgever Konami Digital Entertainment werkt met de World Baseball Softball Confederation samen om hier een wedstrijd voor te maken.

  Lees ook: