Ward Lemmelijn is ook bij de senioren wereldkampioen indoorroeien

  Ward Lemmelijn was wereldkampioen indoor bij de beloften in 2019 en 2020. Het is zijn 1e WK bij de senioren.

  Het WK was normaal in Shanghai.

  0 / 0

  Ward Lemmelijn (23) heeft na zijn wereldtitels indoorroeien bij de beloften ook in zijn 1e WK bij de senioren de oppergaai gepakt. Na 2.000 meter op zijn roeimachine in Tienen had hij 8 seconden voorsprong op de tweede, de Pool Bartosz Bartocki. Lemmelijn scherpte zijn Belgisch record aan tot 5'42"2.

  Het WK was in Shanghai gepland, maar corona gooide roet in het eten. Dus deed elke deelnemer gewoon online mee, de ergometer van Lemmelijn stond in Sporthal Houtemveld in Tienen.

   

  De Fransman Vincent Matz was het snelste weg, maar Lemmelijn, die in december het EK won, zat hem meteen dicht op de hielen. De jonge Belg ging almaar sneller roeien, dat was duidelijk te zien op de beelden. In de 2e 500 meter nam Lemmelijn de kop om die alleen nog maar uit te breiden.

   

  Hij finishte in 5'42"2, waarmee hij zijn Belgisch record van op het EK in december met meer dan 5 seconden verbeterde. Het wereldrecord is 5'35"18 van de Australiër Josk Dunkley-Smith uit 2018.

   

  Lemmelijn was 8 seconden sneller dan de Pool Bartocki (5'50"0) en de Moldaviër Chirill Visit Chi-Stestakov (5'53"9). Dat podium is net hetzelfde als op het EK eind vorig jaar.

  Bekijk de race van 2.000 meter op het WK:

  De olympische droom van Ward Lemmelijn

  Ward Lemmelijn voetbalde jarenlang bij Roda JC en Visé, maar verkoos uiteindelijk zijn studies aan de PXL af te maken. Daar ontdekten ze in 2018 zijn talent voor indoorroeien, en vanaf dan ging het snel. 

   

  Hij werd meteen Belgisch, Europees en Wereldkampioen op de ergometer. Sinds enkele maanden is Ward zich volop aan het toeleggen op het Olympisch roeien in openlucht, waarin hij nu al gezien wordt als een kanshebber voor eremetaal in Parijs 2024.

   

  Op zaterdag 6 en zondag 7 maart neemt Lemmelijn deel aan de nationale trials van de Belgian Sharks, waar hij een plaats in een zwaargewichtboot tracht te veroveren voor de Olympische Spelen in Tokio. 

   

  Toch blijf Ward ook specifiek trainen op de ergometer, aangezien het daar allemaal voor hem begonnen is.