Florentino Perez houdt vol: "Super League staat enkel op stand-by"

  Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid en van de veelbesproken Super League, weigert zijn project ten grave te dragen. In een interview aan radiozender Cadena Ser houdt hij vol: "Wij willen het voetbal redden."

  De Super League viel eergisteren als een kaartenhuisje in elkaar toen eerst de Engelse en daarna ook de andere teams hun staart introkken. Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid en de Super League, gelooft nog in het project.

   

  "De Super League staat momenteel gewoon op stand-by. De organisatie bestaat nog altijd en clubs als Juventus en AC Milan zijn niet vertrokken", zei de 74-jarige Spanjaard. Ook FC Barcelona is nog aan boord. "We werken nog altijd samen."

   

  "Er zijn contracten getekend en daar moet men zich aan houden. De andere clubs kunnen zo opnieuw aansluiten. Misschien wordt een en ander uit het oorspronkelijke plan aangepast, maar wat mij betreft gaan we er mee door. Het gaat om de clubs met een ongelooflijk grote achterban. Daar kan de rest van de voetbalwereld niet zomaar aan voorbij gaan."

   

  "We werken al jaren aan dit project. Misschien hebben we de Super League niet goed uitgelegd. Dat kon misschien beter. Ik was verrast door de agressiviteit bij de UEFA-voorzitter en bij enkele voorzitters van Europese competities, zoals de Spaanse."

   

  "Het leek wel georkestreerd. Het leek erop dat wij het voetbal wilden doden, dat we een atoombom wilden laten vallen. Maar het tegengestelde is waar. Wij willen het voetbal redden."

  Het leek erop dat wij het voetbal wilden doden, dat we een atoombom wilden laten vallen. Maar wij willen het voetbal redden.

  Florentino Perez

  Twaalf Europese topclubs maakten in de nacht van zondag op maandag bekend de Super League op te richten, een gesloten competitie zonder inmenging van de UEFA of FIFA.

   

  Ze kregen meteen bakken kritiek van fans, media, bonden en andere clubs en 48 uur na de oprichting, in de nacht van dinsdag op woensdag, stapten de zes Engelse clubs al uit het project. Woensdag volgden nog enkele clubs.

  Real-voorzitter Perez geeft Super League nog niet op

  Lees ook: