Vicevoorzitter UEFA: "Super League zal gevolgen hebben voor stichtende clubs"

  De mislukte poging om een Super League op te richten door twaalf Europese topclubs zal gevolgen hebben voor die clubs. Dat heeft Karl-Erik Nilsson, één van de vicevoorzitters van de UEFA, woensdag aan de Zweedse website Fotbollskanalen gezegd. Vrijdag komt het Uitvoerend Comité van de UEFA samen.

  Met de Super League leek een open oorlog tussen de UEFA en de 12 stichtende clubs begonnen te zijn, maar door de snelle implosie van het idee, is de positie van de 12 clubs duidelijk verzwakt. En daar zal tijdens het uitvoerende comité van de UEFA duidelijk over worden gesproken.

   

  "We zullen de mogelijke bijkomende gevolgen voor de betrokken clubs bespreken", aldus vicevoorzitter Nilsson. "Het project heeft in zekere zin wel al gevolgen gehad voor de clubs. Ze zijn door het stof moeten gaan. Maar er zullen nog gevolgen komen." 

   

  "We stellen ons vragen bij het onderlinge vertrouwen en de geloofwaardigheid van de clubs in de toekomst."

   

  Eerder op de dag toonde UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zich milder voor de clubs. Maandag, een dag na de oprichting van de Super League, was hij nog ongemeen hard en dreigde met de uitsluiting van de clubs uit nationale competities. 

   

  "Het belangrijkste is nu om vooruit te kijken, om de eenheid in de sport te herstellen en samen verder te gaan", zei Ceferin woensdag.