Barça-preses geeft Super League niet op: "Niet meedoen zou historische fout zijn"

  Laporta werd nog maar pas herkozen als voorzitter van FC Barcelona.

  Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, ​​heeft nog eens aangedrongen op de "noodzaak" van een Europese Super League. De Spanjaard gaf ook mee in dialoog te willen gaan met de UEFA. Dat vertelde hij in een interview met de Spaanse regionale zender TV3.

  De storm rond de Super League is nog altijd niet gaan liggen. Ondanks de vernietigende reacties van de fans geeft Joan Laporta, voorzitter van FC Barcelona, het format nog niet op. "We zijn voorzichtig, maar geloven dat het een noodzaak is", zei Laporta bij het Catalaanse TV3.

   

  Laporta, die nog maar net verkozen is tot voorzitter bij Barça, benadrukte wel dat de leden van de Super League altijd open staan voor een dialoog met de UEFA. "Ik geloof dat er een institutionele overeenkomst zal komen, met de wens om voort te gaan met deze kwesties."

   

  "De reden achter de Super League bestaat nog steeds: we hebben een gebrek aan middelen, we doen aanzienlijke investeringen, we betalen zeer hoge salarissen... Als we willen dat voetbal een spektakel wordt en dat we dit niveau willen behouden, moeten zij (de leiders van de UEFA, red) rekening houden met ons voorstel”, aldus Laporta.

   

  In een algemeen statement stelt de club dat het "een historische fout" was geweest om niet in te tekenen op het voorstel. "Er is nu een uitgebreide analyse nodig waarom de competitie zo slecht werd ontvangen vooraleer Barcelona zijn besluit zal veranderen."

   

  De Barcelona-voorzitter bevestigde wel dat het de socios (supporters-aandeelhouders) zijn die het laatste woord zullen hebben over de deelname van Barça aan een mogelijke toekomstige Europese Super League.

  Geen sancties voor Spaanse deelnemers Super League

  La Liga denkt er intussen niet aan om Real Madrid, Barcelona en Atlético Madrid te sanctioneren na de oprichting van een eigen Super League, samen met negen andere grote Europese clubs. 

   

  "We praten niet over sancties. Iedereen wil koppen zien rollen, maar we hebben procedures", zo zei La Liga-voorzitter Javier Tebas vandaag op een persconferentie. 

   

  "Op dit moment praat ik niet over sancties, we moeten niets overhaasten", aldus Tebas. "Deze clubs zijn al gestraft door hun eigen fans. Ze hebben getoond dat ze het Europees voetbal geen dienst bewijzen. Er is reputatieschade voor deze clubs."