"Ooit zal de Super League er toch komen, want de hebzucht is niet weg"

  Filip Joos in De Afspraak.

  De Super League werd deze week plots geboren, maar bleek na massaal supportersprotest niet levensvatbaar. Toch meent Filip Joos dat er op termijn nog een verrijzenis in zit. Dat vertelt de voetbalcommentator van Sporza in De Afspraak.

  Filip Joos was deze week niet verrast toen aangekondigd werd dat 12 Europese topclubs in de Super League zouden stappen. "Dat het ging gebeuren, is niet zo vreemd. De manier waarop wel", vindt Joos.

   

  "Voetbal is al langer hebzucht. In die zin is het een bijna logische evolutie dat het er ooit zou komen. Ze hebben het alleen zeer slecht gespeeld."

   

  "Real Madrid-voorzitter Florentino Perez claimde dat het voetbal anders dood zou zijn. Neen, anders heeft zijn club problemen. Iedereen weet van de schulden van die teams. Real en Barcelona hebben samen 2 miljard schulden. Ook Juventus en Inter hebben financiële problemen."

  De ironie is dat door die inhalige geldwolven de UEFA nu plots op een bende lammetjes lijkt.

  Filip Joos

  De Super League zou een gesloten systeem zijn. "In principe moet je winnen in de sport om tot de top te kunnen behoren, maar zij zeggen: "Wij zijn er altijd bij, hoe slecht we ook spelen." En het is vooral dat gesloten circuit dat iedereen tegen de borst stuit."

   

  Maar de Super League verdween uiteindelijk even snel als hij gekomen was, vooral onder druk van de fans. "En de ironie is dat door die inhalige geldwolven de UEFA nu plots een bende lammetjes lijkt", zegt Joos.

   

  "Ik ben wel geschrokken van hoe snel het weer afgevoerd werd, maar toch denk ik dat de Super League er ooit wel zal komen. De UEFA zal nu misschien nog iets meer opschuiven, maar de hebzucht is niet weg. De mens vindt nooit de rem. Het is altijd leuk, tot het kapot is."