Tom Boudeweel over Didier Lamkel Zé: "Hij verscheurt gewoon de hele club"

  Zo vierde Didier Lamkel Zé gisteren zijn 1-0.

  Zou het dan toch nog goedkomen tussen Didier Lamkel Zé (24) en Antwerp? Onze commentator Tom Boudeweel ziet het niet meteen gebeuren, ook al was het woelwater gisteren matchwinnaar tegen Cercle Brugge. "Als er één rode draad is: we geven hem gewoon veel te veel aandacht en hij kickt daar op."

  Het grote geluk van Antwerp en Didier Lamkel Zé was dat er gisteren geen publiek op de Bosuil was. Dat zal wel een rol hebben gespeeld in de keuze van Frank Vercauteren.

   

  Natuurlijk was die keuze opvallend. Er waren afwezigen, maar onder meer Manuel Benson, Cristian Benavente en Guy Mbenza zaten op de bank. Je kon net zo goed een van die jongens zetten.

   

  Er waren opties en het is vooral opvallend dat Vercauteren niets gezegd had aan zijn groep. Hij maakt zijn opstelling altijd 2 uur voor de wedstrijd bekend en hij heeft blijkbaar niets gezegd over die keuze. Het is opvallend dat het zomaar passeert in de groep.

   

  Met publiek in het stadion zou Lamkel Zé laten spelen een groter risico geweest zijn. Het zou een ander verhaal geweest zijn, zeker na wat er de voorbije weken gebeurd is. 

   

  Er was gisteren ook politie aanwezig in de buurt van het stadion. Toen ik er vertrok, waren er nog patrouilles. 

  "De rode draad: we geven hem gewoon veel te veel aandacht"

  Ik vind het hele verhaal vooral ongeloofwaardig en bizar. Het is straf dat hij er nog altijd is na alles wat hij gedaan heeft.

   

  Gisteren deed hij ook weer zijn truitje uit na die goal, ging hij op de grond zitten met die zenbeweging... Het is er allemaal over. Als er één rode draad is: we geven hem gewoon veel te veel aandacht en hij kickt daar op.

   

  Én de supporters én de spelers moeten hem niet meer. Hij kreeg nauwelijks felicitaties na de goal. Lior Refaelov heeft al een paar keer gezegd dat hij niet meer met hem overweg kan, ook Ritchie De Laet zei al dat het zo niet meer kan. En nu is hij er toch weer, zonder uitleg van Vercauteren.

   

  Het is hard, maar ik vrees dat deze figuur de hele club gewoon verscheurt. Zelfs na zijn goal, die toch 3 punten oplevert, vinden de meeste supporters dat hij de clubkleuren niet meer waard is.

   

  Ik heb ook wat mensen van de club gehoord. Ook zij waren niet echt happy dat uitgerekend Lamkel Zé die belangrijke goal gemaakt heeft. Het gevoel is dubbel en maakt het niet makkelijker voor hen.

  Ook intern waren ze niet echt happy dat uitgerekend Lamkel Zé gisteren dat belangrijke doelpunt gemaakt heeft.

  Tom Boudeweel

  "Dit is geen ploeg die wil meestrijden voor Europees voetbal"

  Ik kan moeilijk inschatten wat Paul Gheysens en Luciano D'Onofrio denken, maar dat hij er nog altijd is, betekent dat ze nog altijd een zekere financiële waarde in hem zien. Daarom heeft hij ook een 38e kans gekregen, maar ik twijfel of dit de sfeer in de kleedkamer ten goede komt.

   

  Antwerp mag wel dankbaar zijn, want ze hebben gewonnen. Maar ik vrees dat de instelling waarmee ze spelen - die haaks staat op het avontuurlijke en aanvallende van Ivan Leko - intern een groter probleem wordt.

   

  Refaelov heeft de Gouden Schoen gewonnen omdat hij zijn ding kon doen in het aanvallende spel onder Leko. Zondag kwam hij tegen Gent niet meer in de zestien omdat het blok onder Vercauteren zo laag staat. Hij kan die afstand niet overbruggen.

   

  Vercauteren wil misschien eerst de verdedigende basis zetten en wil daarna iets meer aanvallend gaan, maar dit is geen ploeg die wil meestrijden voor Europees voetbal en die het Club moeilijk wil maken.

  Antwerp staat voorlopig 3e.

  Een nieuwe kans tegen Oostende? "Het is wachten op zijn volgende frats"

  Ik ben dus benieuwd hoe dat proces evolueert, te beginnen komend weekend tegen Oostende. Of dat dan met Lamkel Zé op het veld zal zijn, hangt af van wie beschikbaar zal zijn. 

   

  Hij speelde echt niet zo geweldig, maar wellicht mag je niet veel meer verwachten als je al zo lang hebt stilgelegen. 

   

  Als hij zich gedraagt zoals de voorbije dagen, dan wil de groep hem - weliswaar niet van harte - misschien nog meenemen in het verhaal. Maar ik vrees dat we gewoon moeten wachten op zijn volgende frats. Het zit nu eenmaal ingebakken in zijn persoonlijkheid. En het kan niet dat dit nu plots gedaan zal zijn.

  Tom Boudeweel