Kan het nog gekker? Lamkel Zé kroont zich tot matchwinnaar bij Antwerp

  1. 41' - Geel - Franck Kanouté
  2. 37' - Geel - Frank Boya
  1. 90+2' - Geel - David Bates
  2. 90+1' - Verv. Nana Ampomah door Cristian Benavente
  3. 86' - Verv. Dino Hotic door Kevin Denkey
  4. 85' - Geel - Didier Lamkel Ze
  5. 84' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (1 - 0)
  6. 79' - Geel - Anthony Musaba
  7. 74' - Verv. Franck Kanouté door Hannes Van der Bruggen
  8. 64' - Verv. Charles Vanhoutte door Vitinho
  9. 59' - Verv. Nill De Pauw door Aurélio Buta
  10. 59' - Verv. Jordan Lukaku door Simen Juklerød

  Antwerp heeft een tweede zege op een rij geboekt onder Frank Vercauteren. Blikvanger tegen Cercle Brugge was niemand minder dan Lamkel Zé, die een week geleden zichzelf nog leek af te schrijven bij de club maar nu zowaar de enige goal uit de (flauwe) match maakte.

  Antwerp - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: In een erg gesloten wedstrijd leken Antwerp en Cercle Brugge op weg naar een scoreloos gelijkspel, maar in het slot van de wedstrijd was daar plots Lamkel Zé.  Na een uitstekende pass van Boya werkte hij beheerst af.

  • Man van de match: Nog geen week is hij terug uit de B-kern, maar tegen Cercle Brugge kroonde Lamkel Zé zich opnieuw tot man van de match met het beslissende doelpunt in de absolute slotfase. Ook Seck en De Laet verdienen een eervolle vermelding, er was geen doorkomen aan voor Cercle.

  • Opvallend: Het gaat zo stilaan van kwaad naar erger voor Cercle. De rode lantaarn kon al niet meer winnen sinds half november op het veld van Waasland-Beveren.

  Bekijk de goal van Lamkel Zé tegen Cercle (1-0)

  Niets te beleven in flauwe eerste helft

  Antwerp-coach Frank Vercauteren moest het onder meer doen zonder Mbokani, Haroun en Gouden Schoen Refaelov en bracht enfant terrible Lamkel Zé terug in de ploeg. Bij Cercle ontbrak dan weer Hazard die eerder deze week uit de selectie werd gezet.

  In de eerste helft viel er nauwelijks wat te beleven. Cercle kon eens dreigen via Vanhoutte, aan de overkant mikte Gerkens na een hoekschop tegen de paal.  Het ontbrak bij beide teams aan inspiratie waardoor het aan de rust nog 0-0 stond.

  Verguisde Lamkel Zé trekt Antwerp over de streep

  Na de rust groeide Antwerp in de partij zonder veel kansen te creëren. Lamkel Zé glipte in de aanvangsfase door de buitenspel, maar faalde oog in oog met Didillon in de afwerking. Even later trapte Hotic via het been van een Antwerp-verdediger naast.

  Een kleine 10 minuten voor tijd gebeurde dan het onvermijdelijke. Boya tikte de bal knap door tot bij Lamkel Zé en hij maakte er 1-0 van. Het woelwater besloot zijn doelpunt vervolgens uitbundig te vieren. 

   

  Cercle had geen reactie meer in huis en blijft zo de rode lantaarn na 22 speeldagen. Antwerp springt terug naar de 3de plek dankzij... Lamkel Zé. 

  Verstraete: "Blij voor Lamkel Zé? Vooral met de zege"

  • Frank Vercauteren (trainer Antwerp): "We wisten op voorhand dat dit een moeilijke wedstrijd zou zijn.  Voetballend is er zeker nog werk, maar iedereen heeft alles gegeven in moeilijke omstandigheden.  Dit is een overwinning van de ploeg en niet van Lamkel Zé al heeft hij ons zeker een handje geholpen. Hij heeft gedaan wat we van hem gevraagd hebben en bracht ons zeker iets bij. Ik kan alleen maar tevreden zijn met zijn prestatie."

  • Paul Clement (trainer Cercle Brugge): "Ik denk dat we vandaag zeker een punt verdienden.  Een overwinning niet, maar ook Antwerp  verdiende de zege niet. Het was een wedstrijd zonder echte kansen en we stonden goed, maar op dat ene moment gaat het dan mis. We zijn heel erg teleurgesteld dat we geen punt kunnen meenemen. Ons spelniveau is meer dan degelijk, maar om op te klimmen in de stand zullen we punten moeten pakken."

  • Birger Verstraete (Antwerp): "Dit was zeker niet onze beste wedstrijd. We speelden goed in blok en Cercle deed dat ook waardoor de grote kansen uit bleven. Het moet in de toekomst zeker beter dan dit, maar het belangrijkste was om de 3 punten te pakken.  Of ik blij ben voor Lamkel Zé? Ik ben vooral blij met de overwinning.  Er staat niemand boven de groep, maar vandaag heeft hij gewoon zijn job gedaan. Ik hoop dat we de komende maanden nog veel plezier aan hem kunnen beleven."

  Lamkel Zé viert zijn goal, zoals we hem kennen:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 49. Einde wedstrijd. Antwerp is erin geslaagd om de punten met de nodige moeite thuis te houden. Diep in de tweede helft was daar de verder totaal onzichtbare Lamkel Zé die de wedstrijd dan toch besliste. Antwerp springt naar de 3de plaats in de stand, Cercle behoudt de rode lantaarn. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor David Bates van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Cercle krijgt nog een hoekschop. Zit er nog iets in voor de Vereniging? .
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Antwerp, Cristian Benavente erin, Nana Ampomah eruit
  6. Toegevoegde tijd. Boucaut telt er nog 3 minuten bij. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 90. Cercle gaat nog op zoek naar de gelijkmaker, maar het lijkt niet meer voor vanavond te zijn. Clement heeft er intussen nog aanvaller Denkey ingebracht.  .
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 88.
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Cercle Brugge, Kevin Denkey erin, Dino Hotic eruit
  12. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 85
  13. tweede helft, minuut 85. Lamkel Zé doet het! . Jawel hoor! Het is Didier Lamkel Zé die Antwerp over de streep trekt. Boya tikt de bal heerlijk in de loop van Lamkel Zé en hij maakt er 1-0 van. Bij het vieren kan hij het toch niet laten om zijn shirt uit te trekken.  .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Didier Lamkel Ze van Antwerp. 1, 0.
  15. tweede helft, minuut 83. Cercle is van goede wil, maar Seck en De Laet heersen in het eigen strafschopgebied. Intussen zijn de laatste 10 minuten van de partij ingegaan.  .
  16. Gele kaart voor Anthony Musaba van Cercle Brugge tijdens tweede helft, minuut 79
  17. tweede helft, minuut 79. Vercauteren heeft met Mbenza, Benson en Benavente wel nog wat aanvallend geweld op de bank zitten. Probeert Antwerp nog iets of neemt het vrede met een punt?  .
  18. tweede helft, minuut 79.
  19. tweede helft, minuut 77. Ampomah krijgt wat ruimte op links, maar kiest er dan voor om Buta met een moeilijke pass aan te spelen. Weg kans.  .