Anderlecht verlengt contract van Hannes Delcroix: "Hij kan voorbeeld zijn voor andere jongeren"

  Hannes Delcroix is dit seizoen een basisspeler onder Vincent Kompany.

  Anderlecht heeft Hannes Delcroix langer aan zich gebonden. De 21-jarige verdediger zette zijn handtekening onder een contract tot 2024. "Hannes heeft alles om nog een stap hoger te mikken", zegt Peter Verbeke.

  Hannes Delcroix belandde in 2013 in de jeugdopleiding van Anderlecht. De sterke linksvoetige centrale verdediger maakte in de zomer van 2018 zijn debuut, maar vorig seizoen werd hij uitgeleend aan RKC Waalwijk.

   

  Dit seizoen ging het snel voor Delcroix. Hij veroverde een basisplaats in het elftal van coach Vincent Kompany en maakte ook zijn debuut bij de Rode Duivels tegen Zwitserland.

   

  "Hannes kan als voorbeeld dienen voor veel jonge spelers en hun entourages. Altijd als een groot talent beschouwd, maar toch met geduld en stapsgewijs opgeklommen tot basisspeler", zegt Peter Verbeke, Sports Director van RSC Anderlecht. 

   

  "Net zoals andere jonge spelers zal Hannes ook nog wat leergeld betalen dit seizoen, maar hij heeft alles om nog een stap hoger te mikken: linksvoetig, snel, wendbaar, agressief, intelligent én goed aan de bal. De hele club is enorm blij met deze verlenging."

  Hannes Delcroix: "De Remco, die ken ik ook natuurlijk"

  Lof voor Hannes Delcroix in Extra Time