Club Brugge gaat in beroep tegen schorsing Vanaken: "Uitsluiting volstaat"

  Moet Club Brugge Hans Vanaken een tijdje missen?

  Club Brugge gaat in beroep tegen de schorsing van Hans Vanaken. Blauw-zwart is niet akkoord met de straf van vier speeldagen voor zijn spelmaker. "We zijn er nog altijd van overtuigd dat de uitsluiting volstaat voor zijn overtreding tegen Eupen."

  Hans Vanaken kreeg tegen Eupen rood na een fout op Andreas Beck. Voor die overtreding vroeg het Bondsparket een schorsing van twee speeldagen, voor zijn "misplaatste uitlatingen" aan het adres van de wedstrijdleiding na de rode kaart ook twee. 

   

  Club besliste om die minnelijke schikking niet te aanvaarden en ging in beroep. Hans Vanaken kreeg gisteren een kans om zich te verdedigen, maar het Disciplinaire Comité deed vandaag niets van de straf af. 

   

  "Dergelijke beledigingen kunnen absoluut niet worden getolereerd, ook niet wanneer ze het gevolg zijn van frustratie, boosheid of een andere emotie", klinkt het.

   

  "Club Brugge neemt nota van de beslissing van het Disciplinaire Comité van de Voetbalbond om de strafmaat voor Hans Vanaken te handhaven en heeft beslist om in beroep te gaan", laat woordvoerder Kirsten Willem weten.

  "Keuren uitlatingen Vanaken niet goed"

  "We keuren de uitlatingen van Hans Vanaken niet goed en kunnen begrip opbrengen voor een sanctie. Hans excuseerde zich hier eerder al voor. We gaan ervan uit dat indien er hiervoor een sanctie wordt uitgesproken -ongeacht het voorwaardelijk of effectief karakter -   dit de standaard zal worden."


  "Wat de overtreding - de aanleiding voor de rode kaart - betreft, zijn we in de volle overtuiging dat de uitsluiting volstaat. Het Disciplinair Comité is van mening dat de overtreding van "onvermijdbare aard" is als gevolg van de spelfase."


  "Bovendien is er geen intentie om de fysieke integriteit van de tegenstander aan te tasten, wat zowel door de speler Andreas Beck als door het Bondsparket werd bevestigd."


  "Tenslotte toont Hans zich al jaren een voorbeeld van fair play, getuige het feit dat dit zijn eerste rode kaart in Brugse loondienst is in 4,5 seizoenen en meer dan 160 competitiewedstrijden."

  We keuren de uitlatingen van Hans Vanaken niet goed en kunnen begrip opbrengen voor een sanctie. Hans excuseerde zich hier eerder al voor. We gaan ervan uit dat indien er hiervoor een sanctie wordt uitgesproken - ongeacht het voorwaardelijk of effectief karakter - dit de standaard zal worden.