AA Gent-fan Sioen voor clash met Club Brugge: "Teneur is heel anders dan 2 weken geleden"

  Frederik Sioen, kortweg Sioen, is een Gent-fan in hart en nieren.

  In de Jupiler Pro League trekt AA Gent straks naar leider Club Brugge. Kunnen de Gentenaren doorgaan op de ingeslagen weg onder Hein Vanhaezebrouck? We peilden naar de verwachting van een "Buffalo" in hart en nieren: muzikant Sioen.

  "We hebben goed elan te pakken"

  AA Gent presteert beduidend beter sinds de aanstelling van Hein Vanhaezebrouck, maar zondagmiddag wacht met Club Brugge wel een eerste echte test.

   

  "De teneur is inderdaad helemaal anders dan een tweetal weken geleden", stelt Sioen vast. "Ik denk dat de aanstelling van Hein, een vertrouwd gezicht, op korte termijn zeker een goeie beslissing is."

   

  "Waasland-Beveren was de ploeg in vorm, maar woensdag hebben we tegen hen heel volwassen gespeeld (Gent won die match met 3-0, red). Het potentieel is er en het team heeft nu een goed elan te pakken. In die laatste match hebben we vertrouwen getankt."

  "Komst van Hein heeft vertrouwen wat hersteld"

  Sioen overschouwt de laatste, woelige maanden bij AA Gent. "De club kampt met een soort identiteitscrisis. Dat hebben de supporters ook al aangeklaagd. Met Thorup hadden we een goeie band, maar Bölöni was een miscast en met De Decker volgden de resultaten niet", zegt Sioen.

   

  "Dat was schrijnend en het heeft een kwetsbaarheid blootgelegd van de band tussen de club en de supporters. Door de komst van Hein is het vertrouwen wat hersteld, maar op langere termijn is er nog werk aan de winkel om de relatie tussen het bestuur en de fans weer op peil te krijgen."

   

  "Ivan De Witte en Michel Louwagie verdienen alle krediet en respect voor wat ze in het verleden gedaan hebben, maar je merkt toch dat er in moeilijke tijden een soort connectie ontbreekt. Terwijl je net dan je supporters extra hard nodig hebt. De club heeft soms iets te defensief gereageerd en dat stuit sommigen tegen de borst."

  Hein Vanhaezebrouck

  "De club moet dichter naar de stad groeien"

  Hoe komt het ooit weer helemaal goed tussen fans en bestuur? "Goeie resultaten helpen natuurlijk, maar we mogen niet blind zijn voor de dialoog. Die 12e man moet je kneden en verzorgen. Ik heb wel de indruk dat ze daarmee nu goed bezig zijn", klinkt het.

   

  "Gent heeft een enorm potentieel. Het is een bloeiende stad, met inwoners die trots zijn op hun stad. Daar kan een voetbalclub alleen maar van profiteren. De club moet dichter naar de stad groeien. Er zijn ongelooflijk veel supporters en die moeten zich betrokken voelen."

   

  "De Gent Foundation levert ook supergoed werk op dat vlak, om engagement tot in de wijken te brengen. Die kansen moeten echt benut worden. Die betrokkenheid is er zeker wel. Dat heb je ook gemerkt aan de supporters. Als je de fans niet hoort als het slecht gaat, heb je pas echt een probleem. Maar toch kan het nog beter. We moeten de jonge fans echt meekrijgen."

   

  Wat verwacht Sioen tenslotte van de match tegen Club Brugge? "Ik heb wel gezien dat we tegen Waasland-Beveren ook een klein beetje geluk hadden. Dat kan ook zondag wel een verschil maken. Ik hoop toch op een overwinning. Ik denk 1-2", besluit hij.