Mercedes wil Stoffel Vandoorne eventueel uitlenen aan Racing Point of McLaren

  Belandt Stoffel Vandoorne dit jaar in een F1-auto van Racing Point of McLaren? Die kans bestaat, want Mercedes wil zijn reserverijders delen met die teams. Wanneer een rijder van McLaren of Racing Point niet kan racen door een blessure of een coronabesmetting, dan valt Vandoorne in.

  Reserverijders in de Formule 1 staan klaar om in te vallen als een rijder door een blessure of ziekte niet kan meedoen aan een Grote Prijs. En met het coronavirus lijkt die rol dit jaar iets belangrijker te worden.

   

  F1-baas Chase Carey zei eerder deze week dat een GP niet zou afgelast worden als een lid van een renstal besmet zou raken met het coronavirus. "We moedigen teams aan om zulke voorvallen op te vangen", klonk het.

   

  Mercedes heeft met Stoffel Vandoorne en Esteban Gutierrez 2 reserverijders en zal die dit seizoen delen met Racing Point en McLaren. Racing Point rijdt met Mercedes-motoren. McLaren gebruikt nu nog Renault-motoren, maar maakt in 2021 de overstap naar Mercedes.

   

  Vandoorne reed natuurlijk in de Formule 1 al voor McLaren, maar dat werd geen succes. Nu is hij naast reserverijder bij Mercedes, ook rijder in het Formule E-team van Mercedes. Gutierrez heeft F1-ervaring bij Sauber en Haas.

  Hamilton en Bottas rijden volgende week op Silverstone

  Valtteri Bottas en Lewis Hamilton gaan volgende week testen op Silverstone. De Mercedes-rijders zullen in een auto van 2018 stappen om weer te wennen aan racen op een circuit.