"Wat de voorbije week is gebeurd, heeft Club Brugge extra op scherp gezet"

  Krijgen we volgend seizoen een getergd Club Brugge te zien?

  Club Brugge kon afgelopen weekend zijn 16e landstitel vieren, maar dat ze hiervoor door het stof zijn moeten gaan bij de Pro League zindert nog na bij blauw-zwart. "Dit zou volgend seizoen nog wel eens een rol kunnen spelen."

  De Pro League verkoopt de beslissingen van de Algemene Vergadering van afgelopen vrijdag als het resultaat van "een voorstel dat breed gedragen werd".

   

  "84%, dat is een ruime meerderheid, zeggen ze dan", opent Peter Vandenbempt zijn betoog in De Tribune. "Maar hoeveel van die 84% heeft vóór gestemd omdat ze het een goed voorstel vonden? Nog niet de helft."

   

  Vandenbempt geeft het voorbeeld van Club Brugge. "Ze hebben het goedgekeurd, maar met hun arm op hun rug gewrongen. Het alternatief was immers dat de competitie geschrapt zou worden en dat wilden ze niet (want dan waren ze geen kampioen)."

   

  "Enkele mensen hebben het allemaal naar hun hand kunnen zetten. Misschien was dat een reactie op de demarche van Club Brugge, die ze niet konden appreciëren (Club kwam zelf met een voorstel op de proppen met 18 clubs, zonder play-offs)."

   

  "Plots werd er weer een front gevormd, want zo gaat dat in het voetbal: de ene dag bijten ze elkaar de strot af en de volgende dag zijn ze weer partners in crime met het oog op een lucratieve combine."

  Club Brugge heeft het voorstel goedgekeurd, maar met hun arm op hun rug gewrongen

  Peter Vandenbempt

  "Ze hebben Club Brugge het mes op de keel gezet"

  Club Brugge ging uiteindelijk door de knieën om zijn landstitel veilig te kunnen stellen. Maar volgens Peter Vandenbempt zullen Bart Verhaeghe en co dit niet snel vergeten.

   

  "Wat er de voorbije week is gebeurd, heeft Club Brugge nog eens extra op scherp gezet. Ze zijn helemaal niet blij met de manier waarop ze in de hoek zijn gedrumd en met het mes op de keel een deel van hun Europese geld hebben moeten afstaan. Dit zou volgend seizoen nog wel eens een rol kunnen spelen."

  Download de podcast van De Tribune