AA Gent wil nog geen stopzetting JPL: "We zijn geen opportunisten"

  AA Gent-voorzitter Ivan De Witte.

  Voor AA Gent is een stopzetting van de competitie nog niet aan de orde. De club van Ivan De Witte wil "de 30e speeldag afwerken, als dat mogelijk is met de gezondheidsmaatregelen". "We zijn geen opportunisten die de 2e plaats willen behouden", klinkt het.

  "Moeten beseffen dat we in volle crisis zitten"

  17 van de 24 profclubs in ons land kropen gisteren in hun pen. In een open brief vroegen ze de Pro League om "hun verantwoordelijkheid op te nemen" en de competitie stop te zetten.

   

  AA Gent leek aanvankelijk een van de ploegen die vroegen om een stopzetting van de Jupiler Pro League, maar dat blijkt niet te kloppen. "Onze voorkeur gaat uit naar het eventueel afwerken van de 30e speeldag", zegt voorzitter Ivan De Witte bij VTM Nieuws.

   

  "Als dat mogelijk is met de gezondheidsmaatregelen natuurlijk. We moeten beseffen dat we in volle coronacrisis zitten. Ons standpunt is dat we goed rekening moeten houden met de maatregelen en het standpunt van de regering. Op basis daarvan kunnen we dan een beslissing nemen. Als de overheid vindt dat we kunnen voetballen, dan moeten we dat doen."

   

  "We willen niet weggezet worden als opportunisten die nu de 2e plaats willen behouden. We willen deelnemen aan elke vorm van beslissing die redelijk is en die gevolg geeft aan de beslissing van de regering. Als het niet lukt om de slotspeeldag af te werken, dan liever een stopzetting. En de clubs de ademruimte geven om het volgende seizoen voor te bereiden."

  We willen niet weggezet worden als opportunisten die nu de 2e plaats willen behouden. We willen deelnemen aan elke vorm van beslissing die redelijk is en die gevolg geeft aan de beslissing van de regering.

  "Luisteren naar regering en medische experts"

  De Witte acht de kans klein dat er nog gevoetbald wordt. "Als we zien wat er gebeurt, dan denk ik niet dat de coronacrisis een zaak is van weken, maar wel van maanden. Het organiseren van voetbalwedstrijden zal ook niet de eerste zorg van de regering zijn."

   

  "Ik vind dat we echt goed moeten luisteren naar wat de regering en de medische experts zeggen voor we naar een definitief standpunt gaan."

   

  Volgende week donderdag is er een nieuwe Raad van Bestuur van de Pro League. De Witte verwacht een standpunt. "Als men het gezond verstand gebruikt, dan zou er een standpunt moeten komen. Wat dat ook moge zijn."

   

  "Maar ik denk dat het beter is dat er een duidelijk standpunt komt, zodat iedereen zich kan organiseren op dat standpunt en volgend jaar kan voorbereiden."

  Lees ook: