Pro League-voorzitter: "Begrijp open brief, maar eerst problemen met mediarechten vermijden"

  In een open brief vragen de Belgische profclubs aan de Pro League om zo snel mogelijk te beslissen over het verdere verloop van de competitie. "In de context van elk individueel clubbelang wil ik oproepen tot geduld", zegt voorzitter van de Pro League Peter Croonen.

  "Prioriteit om op het juiste moment de juist dingen te doen"

  "Die vraag om duidelijkheid van de profclubs is mij  bekend", zegt Croonen aan Sporza. "We hebben daar op de vorige Raad van Bestuur al over gedebatteerd. We nemen die vraag ter harte en begrijpen dat die bij de meerderheid van de clubs leeft." 

   

  "Maar het is voor ons een prioriteit om op het juiste moment de juiste dingen doen. Er zijn natuurlijk heel veel sportieve knopen door te hakken: hoe eindig je het huidige seizoen en hoe start je het volgende?"

   

  "De kans dat we nog met publiek gaan spelen is quasi nihil, achter gesloten deuren spelen is voor veel ploegen ook niet wenselijk. We willen zo weinig mogelijk problemen van dit seizoen meenemen naar volgend seizoen. En het stopzetten van de competitie vereist denk ik zelfs unanimiteit."

  "Volgende week valt er mogelijk eerste beslissing"

  "We zijn het met heel veel punten in de open brief eens", gaat Peter Croonen voort, "maar we moeten ervoor zorgen dat we door het nemen van een beslissing niet een nieuw probleem creëren dat we hadden kunnen vermijden."

   

  "We moeten bijvoorbeeld zien dat we geen problemen krijgen met onze mediarechten en dat we dus niet heel wat televisierechten terug moeten betalen."

   

  Volgende week kan er misschien wel al een beslissing genomen worden, want dan is er opnieuw een vergadering met de Raad van Bestuur.


  "Als dat zo is moet er zo snel mogelijk een algemene vergadering georganiseerd worden. Daar moet het dan effectief beslist worden. Ik vraag geduld in de context van het algemeen belang en elk individueel clubbelang."

   

  "Niemand zit te wachten om mediarechten niet te krijgen of te moeten terugbetalen. Ik denk dat heel veel clubs daar een enorm probleem mee zouden hebben. Ik denk dat elke club het eens is dat we daar heel voorzichtig mee omgaan", besluit Croonen.

  VIDEO: Bekijk het gesprek met Peter Croonen

  Lees ook: