Ga naar de inhoud

Kan je niet gaan skiën? Met deze tips kan je thuis toch van sneeuwsport proeven

 ma 23 maart 2020 12:32

Het coronavirus heeft een abrupt einde gemaakt aan het skiseizoen, want alle Europese skigebieden zijn noodgedwongen gesloten. Zie jij daardoor je skivakantie in het water vallen? Niet getreurd! Door deze originele beweegoefeningen van Sneeuwsport Vlaanderen kan je gewoon je skilatten bovenhalen in je woonkamer. 

1. Planken met je skikleren

Je skikleren hoeven dankzij deze oefening niet nog een jaartje in de kast te blijven. Neem je handschoenen, muts of andere spullen en probeer vanuit een plankhouding alles aan te tikken.

2. Squats met skistokken

We gaan een stapje verder. Ook je skistokken mag je nu bovenhalen. Hou de stokken vast zoals je dat ook op de sneeuw zou doen. Leg één voet op een stoel en doe squats. Wissel af en toe ook eens van kant.

3. Reactiesnelheid met skilatten

Jawel, ook je skilatten kan je gebruiken voor een fitnessoefening. Haal ze naar je woonkamer samen met je skistokken. Maak een soort driehoek met je stokken en latten. Zet voor, achter, rechts en links van je een mok neer. Neem bestek en ga zelf in het midden van de driehoek staan. Probeer nu zo snel mogelijk alle bestek in de mokken te krijgen.

De volledige video van Sneeuwsport Vlaanderen: