Overleef de rustdag in de Tour met de podcasts van Sporza en VRT

  Een rustdag tijdens de Tour de France, veel erger kan het niet worden voor een sportliefhebber. Gelukkig zijn er manieren om ook die dag door te komen: beluister een van onze podcasts van Sporza op ons podcastplatform VRT NU.

  Elke dag een analyse van de rit in Sporza Koers

  8. Sporza Tour: "Van Aert had eigenlijk al meer dan 2 ritten moeten winnen"

  Christophe Vandegoor en Sven Nys staan stil bij de tweede ritzege van Wout van Aert in de Tour de France.
  beluister dit programma op VRT NU

  De zoektocht van Lucien Van Impe naar "El Tarangu"

  El Tarangu

  In de hete zomer van 1996 stroomt het plein voor de kathedraal van Oviedo vol met mensen die afscheid nemen van hun wielerheld 'El Tarangu'. Jose Manuel Fuente, slechts 50 jaar oud, wordt ten grave gedragen. Maar zeven jaar later zit hij tegenover Lucien Van Impe mosselen te eten in het Vlaamse wielerstadje Geraardsbergen. Lucien kijkt hem in de ogen en weet niet wat hij ziet. Heeft zijn oude rivaal werkelijk zijn dood in scene gezet? Of is hier iets anders aan de hand? Eén ding is zeker, iemand liegt. Maar wie? En vooral, waarom? AudioCollectief SCHIK gaat op zoek gaat naar een man die eigenlijk in zijn graf hoorde te liggen.
  beluister dit programma op VRT NU

  Hulp bij de Tourmanager van Sporza in Kopman

  Kopman

  Omdat we weten dat jullie moeilijke keuzes zullen moeten maken is er Kopman, onze podcast over de Sporza Wielermanager in samenwerking met de wielerproffen van De Lead-out.
  beluister dit programma op VRT NU

  Op zoek naar inzicht? Luister naar onze bekroonde podcast Fichebak

  Fichebak

  Fichebak duikt in de wereld van één sportterm. Pitstop, penalty, duivenkot of kermiskoers, het kan allemaal aan bod komen. Joris Brys en Astrid Demeure gaan op zoek naar de strafste sportverhalen en de beste analyses. Ze praten met experten, met topsporters en met fans. Ze nemen je mee naar alle uithoeken van de sportwereld, maar ook ver daarbuiten.
  beluister dit programma op VRT NU

  De volgwagen met Jolien D'hoore en een rennersvrouw

  De Volgwagen

  Ann Reymen en Stan Vanderwaeren volgen de koerswereld en praten over alles wat errond gebeurt. Ex-toprenster Jolien D’hoore is onze vaste gaste. Zij kent de wereld als haar broekzak en geeft haar mening over de wedstrijden die eraan komen. We hebben ook elke keer bezoek van de partner van een renner of iemand die dicht bij de renners staat. Hoe beleven zij de koers? Wat geven ze op voor de droom van een ander? Hoe leven zij toe naar de volgende koers?
  beluister dit programma op VRT NU

  Ook iets voor de kinderen: luister naar de Nachtwacht

  Reis langs de Cote d'Azur met de podcast Riviera

  De Riviera

  Over historische plekken en kunstenaars aan de Côte d'Azur. Hoezo, het liedje 'La Mer' van Charles Trenet gaat niet over de zee? En hebben wij daar echt een Belgisch eiland? Kunstjournalist Eric Rinckhout reist langs de Cote d’Azur met verhalen over de iconische plekken en beroemdheden die daar woonden of flaneerden. Aan de Middellandse Zee vond Grace Kelly haar Prins Rainier van Monaco, en ballerina Isodora Duncan... de dood. Tijdens een ritje in een cabrio draaide haar sjaaltje in de wielen. Maar ook over het zuiderse verblijf van violist Paganini, de filosoof Nietzsche en Guy de Maupassant weet Rinckhout alles.
  beluister dit programma op VRT NU