Ga naar de inhoud

Belgische frisbeespelers stunten op WK voor clubteams, maar grijpen naast finaleticket

De Mooncatchers verloren in de halve finale.

Frisbee is niet de populairste sport in ons land, maar ook daar blinken de Belgen in uit. De Brusselse club Mooncatchers droomde van de eindzege, maar de halve finales werden het eindstation.

Op het World Ultimate Club Championships frisbee (WUCC) in Cincinnati, het belangrijkste (vierjaarlijkse) internationale clubtoernooi van de wereldfrisbeefederatie WFDF, speelde Mooncatchers uit Brussel de halve finale. 

 

Dat is uniek voor een Belgische club in een sport die gedomineerd wordt door Amerikaanse clubteams. Eerder wipten ze nog topclub Seattle Sockeye in de kwartfinale. 

 

Die stunt herhalen, lukte niet meer. In de halve finale moesten de Mooncatchers het onderspit delven tegen het Amerikaanse Ring of Fire. De Belgen mochten hun finaledroom definitief opbergen na een 15-10-nederlaag.

 

Morgen spelen ze wel nog om het brons, tegen Clapham uit Groot-Brittanië. Een resultaat waar de Mooncatchers vooraf ongetwijfeld voor getekend hadden. 

 

De Brusselse club scoorde ook een primeur op het WK: nooit eerder raakte een Belgische club verder dan een 28e plaats op het wereldkampioenschap.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.