• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Mignolet over blessure Alisson: "Bij Club speel ik en heb ik plezier, dat is wat ik wou"

  Simon Mignolet voelt zich goed in Brugge.

  Simon Mignolet kon met Club Brugge al 2 keer de nul houden. De doelman speelt en dus amuseert hij zich. De blessure van zijn ex-Liverpool-collega Alisson Becker verandert daar niets aan. "De paar weken dat ik daar nu had kunnen spelen, wegen niet op tegen mijn contract voor 5 seizoenen hier."

  Simon Mignolet kwam na een seizoen bankzitten deze zomer naar Club Brugge om te spelen. En dat deed hij meteen tegen Kiev en gisteren in KV Oostende. "In de 1e helft ging het een beetje te traag bij ons. We gingen mee in het tempo van KVO. Wij waren wel beter, maar Oostende had gevaarlijke momenten op de counter. Ik had dus wel werk", vertelde de 31-jarige Rode Duivel.

   

  "We zijn tevreden met deze zege. Zo'n match tussen 2 wedstrijden in de Champions League moet je zakelijk afwerken. Dat hebben we gedaan. Ik weet ook van bij Liverpool dat je geen punten mag laten liggen tegen de kleinere ploegen. Die tellen op het einde van het seizoen dubbel. Ook omdat het aan je vertrouwen vreet. De invallers die het verschil maken? We hebben een brede kern en dat zal nodig zijn ook."

   

  Uiteraard was ook het uitvallen van Alisson Becker een thema. Mignolet zou bij Liverpool de logische vervanger geweest zijn van de nummer 1. Heeft hij spijt van zijn transfer? "Totaal niet. Ik wist het ook niet meteen. Ik zit nog op hotel, dus ik heb geen internationale tv. Maar toen ik plots 20 berichtjes kreeg, wist ik wel hoe laat het was."

   

  "Dit verandert mijn gevoel niet. Ik wist op voorhand dat zoiets zou kunnen gebeuren. Die paar matchen die ik nu daar had kunnen spelen als vervanger van Alisson, wegen niet op tegen het contract van 5 jaar dat ik hier heb. Hier speel ik en heb ik plezier. Dat is wat ik wou. Laat de wedstrijden maar komen. "Lekker ballen", zeggen ze dan."

  Clement: "Hij is blij dat hij weer speelt en dat straalt hij uit"

  "Vanaf de 1e dag stond hij er", zei een tevreden Philippe Clement. "En dat na een moeilijke voorbereiding. Het is iemand met heel veel ervaring. Hij heeft al veel meegemaakt. En vooral, en dat is heel belangrijk, hij is zo blij dat hij weer kan spelen. Dat straalt hij uit."

   

  "Hij geeft veel vertrouwen aan de verdediging. Zij weten dat ze onder druk altijd terug naar de keeper kunnen spelen. Hij bewaart de rust en coacht zijn verdediging. Dat is heel belangrijk voor deze ploeg en daarom heeft de club ook een grote inspanning gedaan."