Lewis Hamilton houdt Max Verstappen van de zege in GP van Monaco

  Lewis Hamilton had Max Verstappen in zijn zog.

  Lewis Hamilton heeft de GP van Monaco op zijn naam geschreven. De Brit hield een halve race lang de snellere Max Verstappen achter zich. De Nederlander kreeg nog een tijdstraf en viel zo naast het podium.

  Hamilton houdt Verstappen af in smalle straatjes

  In een emotioneel weekend door het overlijden van Niki Lauda heeft Lewis Hamilton alles uit de kast moeten halen voor de zege. Rondenlang hield hij op versleten banden de snellere Max Verstappen achter zich in de smalle straten van Monaco.

   

  "We gaan deze race verliezen", klonk het paniekerig bij Hamilton in ronde 56. Maar zijn team hield Hamilton kalm en hij weerstond ook aan de ultieme aanval van Verstappen. Die laatste reed als tweede over de finish, maar viel na een tijdstraf voor een aanrijding in de pits met Valtteri Bottas terug naar de vierde plaats.

  Thuisrijder Leclerc moet opgeven na botsing

  Charles Leclerc was de man van het wedstrijdbegin. Na de blunder van zijn team in de kwalificaties had de Monegask beloofd om aan te vallen en die belofte kwam hij na. Maar hij verslikte zich in Nico Hülkenberg en die botsing was fataal voor Leclerc.

   

  Met een lekke band en beschadigde auto veroorzaakte hij de komst van de safetycar, waardoor Verstappen zich in het spoor van Hamilton kon nestelen. Leclerc moest opgeven door de schade aan zijn auto.

   

  Was er dan geen goed nieuws voor Ferrari? Toch wel, want Sebastian Vettel stond als 2e op het podium en maakte zo een einde aan de dominantie van Mercedes met 5 "dubbels" op een rij. Bottas is de verliezer van de GP en ziet Hamilton uitlopen in het WK.

  uitslag GP van Monaco
  1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes in 1u43'28"437
  2. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari op 2"602
  3. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 3"162
  4. Max Verstappen (Ned) Red Bull 5"537 (5" tijdstraf)
  5. Pierre Gasly (Fra) Red Bull 9"946
  6. Carlos Sainz (Spa) McLaren 53"454
  7. Daniil Kvyat (Rus) Red Bull 54"574
  8. Alexander Albon (Tha) Toro Rosso 55"200
  9. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 1'00"894
  10. Romain Grosjean (Fra) Haas 1'01"034
  11. Lando Norris (GBr) McLaren 1'06"801
  12. Kevin Magnussen (Den) Haas op 1 ronde
  13. Sergio Perez (Mex) Racing Point 1 ronde
  14. Nico Hülkenberg (Dui) Renault 1 ronde
  15. George Russell (GBr) Williams 1 ronde
  16. Lance Stroll (Can) Racing Point 1 ronde
  17. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo 1 ronde
  18. Robert Kubica (Pol) Williams 1 ronde
  19. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 1 ronde
  20. Charles Leclerc (Mon) Ferrari opgave