Ga naar de inhoud

Lange pitstop nekt Vandoorne in kleurloze GP van Monaco

 zo 27 mei 2018 18:56

Stoffel Vandoorne is op de 14e plaats geëindigd in de Grote Prijs van Monaco. De Australiër Daniel Ricciardo won. Hij reed van start tot finish aan de leiding in een kleurloze race.

Te lange pitstop

Inhalen op het smalle stratencircuit van Monte Carlo is bijna onmogelijk. Met een 12e kwalificatieplaats stond Stoffel Vandoorne dan ook voor een zware opdracht.

 

Bij zijn eerste pitstop ging het nog eens mis ook. Het team monteerde niet alleen vers rubber, maar ook een nieuwe voorvleugel. Het kostte hem 5 plaatsen.

 

Vandoorne geraakte maar niet voorbije Magnussen. Een opgave van Alonso (versnellingsbak) en een crash van Leclerc en Hartley leverde hem uiteindelijk de 14e plaats op.

Vandoorne: "Zeker niet tevreden over deze race"

"Ik ben zeker niet tevreden over deze race. Het eerste deel van de wedstrijd wazs echt moeilijk. Ik vertrok op ultrasofte banden en wilde langer rijden dan rijders op hypersofts, maar mijn banden sleten te snel. Daarna verloor ik ook veel tijd bij de pitsstop. Het groene licht liet maar op zich wachten."

 

"Mijn laatste racedeel op de supersofts was sneller, maar in Monaco is er geen plaats om te passeren. We verwachtten meer van het weekend, maar als we toch iets positiefs onthouden is het de kwalificatie. Van mijn kant was het niet de beste. Ik had een probleem met de auto, maar als team hebben we een stap vooruitgezet."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ricciardo van start tot finish

De Grote Prijs van Monaco was dit jaar erg voorspelbaar. De top 5 uit de kwalificaties werd ook de top 5 in de race.

 

Daniel Ricciardo reed van start tot finish aan de leiding met zijn Red Bull. De Australiër klaagde even over krachtverlies, maar daar kon de concurrentie niet van profiteren.

 

Sebastian Vettel parkeerde zijn Ferrari op de tweede plaats voor Lewis Hamilton (Mercedes). In de stand loopt de Duitser enkele punten in op de WK-leider.

 

Max Verstappen moest helemaal achteraan vertrekken na een crash in de oefensessies. Hij won 11 plaatsen. De inhaalrace van de Nederlander eindigde op de 9e stek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  RIJDER TEAM TIJD
1. Daniel Ricciardo (Aus) Red Bull in 1u42'54"807
2. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari  op 7"336
3. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 17"013
4. Kimi Räikkönen (Fin) Ferrari  18"127 
5. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes  18"822 
6. Esteban Ocon (Fra) Force India  23"667 
7. Pierre Gasly (Fra) Toro Rosso  24"331 
8. Nico Hülkenberg (Dui) Renault 24"839
9. Max Verstappen (Ned) Red Bull  25"317 
10. Carlos Sainz jr. (Spa) Renault 1'03"013
11. Marcus Ericsson (Zwe) Sauber  1'09"864 
12. Sergio Pérez (Mex) Force India  1'10"461 
13. Kevin Magnussen (Den) Haas 1'14"823 
14. Stoffel Vandoorne Mercedes  op 1 ronde
15. Romain Grosjean (Fra) Haas   
16. Sergej Sirotkin (Rus) Williams   
17. Lance Stroll (Can) Williams  op 2 rondes 
  Charles Leclerc (Mon) Sauber   
  Brendon Hartley (NZe) Toro Rosso   
  Fernando Alonso (Spa) McLaren