Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

"Dit is schandalig": biergooiers en boegeroep voor Van der Poel, die achteraf lacht met "stortbuien"

 zo 31 maart 2024 18:34

"Dit slaat nergens op!" De woede bij commentatoren Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer was groot. Enkele 'fans' ontsierden de passage van Mathieu van der Poel op de Oude Kwaremont door bier te gooien en boe te roepen. Achteraf reageerde de Nederlander met een grijns: "Ik was zo gefocust dat het mij niet veel deed." De politie gaat pv's opstellen tegen de daders.

Wanneer gaan sommige fans het leren?

Tijdens de veldrit in Hulst ontsierden biergooiers de zege van Mathieu van der Poel en ook in de Ronde van Vlaanderen dook de kwalijke trend weer op.

 

Op de Oude Kwaremont vonden enkelingen het nodig om gevulde bekertjes richting de Nederlander te gooien. Of om de uiteindelijke winnaar uit te jouwen. Gelukkig trakteerden er velen de wereldkampioen ook op een gemeende erehaag.

Er waren wat stortbuien op de Oude Kwaremont.

Mathieu van der Poel

Achteraf werd Van der Poel in de Sporza-studio gevraagd naar het incident.


"Er waren wat stortbuien op de Oude Kwaremont", reageerde hij met een knipoog. "Maar ik was zo gefocust dat het mij niet zo heel veel deed."

 

Aan de zijde van MVDP toonde analist Jan Bakelants zich scherper: "Het is schandalig dat mensen daarvoor komen. Dat ze dan thuisblijven."

De kans bestaat wel dat de daders niet zonder straf zullen wegkomen. De politie gaat pv's opstellen tegen de de biergooiers, die ze hopen te identificeren op basis van de beschikbare televisiebeelden.

Gerelateerd: