Ga naar de inhoud

Western of wielerwedstrijd? Belgische belofte temt losgeslagen paard in volle finale

 vr 29 maart 2024 08:50

Zorro vanaf het zadel van zijn fiets. Midden in de finale werd de beloftewedstrijd Arden Challenge plots opgeschrikt door een losgeslagen paard. Maar vooraleer het dier - dat het peloton op de hielen zat - voor paniek kon zorgen, vatte onze 23-jarige landgenoot Lars Daniels haar bij de teugels. "Ik dacht bij mezelf: hoe los ik dit op?", klonk het. Bekijk de beelden hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ja, cowboys in de koers bestaan nog.

Op 10 kilometer van de finish in de Arden Challenge kreeg het beloftepeloton plots het gezelschap van een loslopend paard. Het dier was net achter het peloton verzeild geraakt en volgde al galopperend in het zog van de renners.

Een tafereel dat virale beelden opleverde, maar niet zonder gevaar was.

 

Dat besefte ook Lars Daniels, die op dat moment gelukkig achterin het pak reed. Onze 23-jarige landgenoot van Cycling Team Kontich groeide op in een manege en is gewoon om met paarden om te gaan. Toen hij het dier spotte, greep hij dan ook meteen in.

Ik heb de teugels gegrepen en ben zo hard mogelijk beginnen te remmen.

Lars Daniels

"Ik dacht bij mezelf: ja, hoe los ik dit op? Het paard bleef maar stormen en zou in het peloton kunnen lopen of zelf omvergereden worden", getuigde Daniels bij Het Nieuwsblad. "Ik heb de teugels dan maar gegrepen en ben zo hard mogelijk beginnen te remmen."

 

Met succes. Onze jonge landgenoot kon het dier tot stilstand brengen en overleveren aan een politieagent en de ruiter in kwestie.

Eind goed, al goed. Daniels zou uiteindelijk 93e worden, maar was na de finish natuurlijk dé man van de koers.

Gerelateerd: