Ga naar de inhoud

SD Worx-Protime bevestigt vertrek van Demi Vollering: "Het is een kwestie van budget"

 wo 27 maart 2024 15:00
Demi Vollering en Lotte Kopecky.

Demi Vollering (27) zoekt na dit seizoen andere oorden op. De Nederlandse toprenster is einde contract bij SD Worx-Protime, maar de beste ploeg van het vrouwenpeloton heeft het contract van Lotte Kopecky (28) al verlengd. Ploegleider Danny Stam bevestigt bij GCN dat Vollering de ploeg zal verlaten. 

Kiezen is verliezen, ook voor SD Worx-Protime. Het Nederlandse topteam telt heel wat toppers in de gelederen, maar eind dit jaar lopen ook heel veel contracten af.

 

SD Worx-Protime stak niet onder stoelen of banken dat het heel delicaat zou worden om alle toppers aan boord te houden.

 

De contractverlenging van Lotte Kopecky tot 2028 was enkele weken geleden al een duidelijk signaal en ploegleider Danny Stam heeft nu bevestigd dat er voor Demi Vollering geen centen meer zijn.

 

"Het is een budgettaire kwestie", legt de Nederlander uit bij GCN. "Iedereen weet dat Lotte heeft bijgetekend en dat we hard geprobeerd hebben om Demi aan boord te houden, maar ik denk dat dat geen optie is voor ons."

 

Stam laat de deur niet meer op een kier staan. "Je moet keuzes maken. Ik denk dat het duidelijk is dat we geen 2 renners van zo'n niveau in onze ploeg kunnen hebben."

 

Via een statement van de ploeg kwam er nog meer duidelijkheid: "We hebben Demi Vollering een genereus voorstel gedaan dat beantwoord moest worden voor een bepaalde datum", licht teammanager Erwin Janssen toe.

 

"Het management van Vollering heeft dat niet gedaan. Daardoor veronderstellen we dat Demi eind dit seizoen vertrekt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Winnaar van de jongste Tour de France

Demi Vollering stapte eind 2020 over van Parkhotel Valkenburg naar SD Worx. Bij de Nederlandse sterrenformatie moest ze de opvolger van Anna van der Breggen worden.

 

Vooral in 2023 kende ze een ongezien boerenjaar met winst in de Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen, de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, het NK en de Tour en tal van ereplaatsen.