Ga naar de inhoud

Florian Vermeersch: "Verstandige keuze dat Arnaud De Lie nu even volledig kan resetten"

 wo 27 maart 2024 06:38
" "
Op trainingskamp in Denia, Spanje, in betere tijden begin januari: Vermeersch (l) en De Lie (r).

Lotto-Dstny mist in deze heilige Vlaamse week met Florian Vermeersch en Arnaud De Lie 2 klassieke sterkhouders. Vermeersch brak begin februari in de Ronde van Murcia zijn dijbeen, Arnaud De Lie raakt maar niet op dreef dit seizoen na de nodige pech. Sporza zocht Vermeersch (25) gisteren op en die had advies voor zijn jongere ploegmaat.

Florian Vermeersch ging gisteren langs in het rennershotel van Lotto-Dstny. Hij wilde graag iedereen nog eens terugzien, want revalideren is vooral een individuele zaak.

Hij zag dat het de laatste weken niet echt liep voor Lotto-Dstny. "Ik had een beetje hartzeer als ik onder andere zie wat er met Arnaud gebeurd is: zijn val in Samyn en zijn koersen daarna, waarin het niet aan 100 procent draaide."

Arnaud De Lie, in 2022 goed voor 9 overwinningen en vorig jaar goed voor 10 zeges, won dit jaar nog niet. "Je hoopt toch dat hij eens die grote vis meepakt. Maar hij is nog jong."

Ik had hartzeer de voorbije weken toen ik zag wat er met onder andere Arnaud gebeurd is.

Florian Vermeersch

Om hem rust te gunnen en zich weer helemaal topfit klaar te stomen, haalde de ploeg de 22-jarige Waal uit de selectie voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Dat had ik niet echt zien aankomen", vertelt Vermeersch.

 

"Ik hoor de renners wel af en toe, maar ik vraag bewust niet te veel naar hoe het gaat. Zeker als je ziet dat de resultaten niet zijn wat ze verwachten. Ik probeer ze daarmee niet lastig te vallen. Het is wel jammer dat hij niet start, maar ik denk dat het misschien wel een verstandige keuze is."

"Arnaud kan nog zoveel jaren meedoen in die koersen. Het is dan misschien beter om nu even de riem eraf te gooien en volledig te resetten. Dan ben ik zeker dat hij het in de zomer en in het najaar nog supergoed zal doen. Want hij is een klasbak. Daar twijfelt niemand aan."

Gerelateerd: