Ga naar de inhoud

Florian Vermeersch zet eerste stappen in revalidatie: "Hopelijk kan ik deze zomer opnieuw koersen"

 di 12 maart 2024 12:04
Florian Vermeersch bij de kinesist
Florian Vermeersch is bezig aan de eerste weken van zijn revalidatie.

Florian Vermeersch hoopt in juli of augustus terug te keren in het peloton. Dat vertelt hij in een video van zijn ploeg Lotto-Dstny. De 25-jarige Belg brak vorige maand zijn dijbeen bij een val in de Ronde van Murcia en is volop bezig met zijn revalidatie. 

Lotto-Dstny moet het dit voorjaar doen zonder Florian Vermeersch. Hij had een belangrijke schakel moeten zijn binnen de Belgische ploeg, maar begin februari kwam Vermeersch stevig ten val tijdens de Ronde van Murcia.

 

Het verdict was zwaar: een dijbeenbreuk en maanden buiten strijd. Ondertussen is Vermeersch al een aantal weken aan het revalideren in Antwerpen. "Het gaat beter en beter, en ik merk de progressie", zegt hij in een video van zijn ploeg. "Dat geeft me voldoening en moraal om verder te revalideren."

 

Vermeersch kan al meer oefeningen uitvoeren bij de kinesist en heeft ook minder pijn. "Drie weken had ik bij iedere beweging enorm veel last. Nu gaat het beter. Op sommige plekken kan je me serieus pijn doen, maar stilliggen doet geen pijn."

 

"In de eerste tien dagen kon ik niks doen. Ik verbleef in het ziekenhuis en kon enkel in mijn bed liggen. Het gaat al veel beter dan die eerste twee weken", vertelt Vermeersch, die met de hulp van een kruk kan wandelen. 

In de eerste tien dagen na mijn val kon ik enkel in mijn ziekenhuisbed liggen. 

Florian Vermeersch

Als tweede in Parijs-Roubaix van 2021 was Vermeersch een outsider voor de klassiekers. Nu moet hij die volgen op televisie. "Ik kijk uit naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

 

"Ik heb afgesproken om samen met vrienden naar die koersen te kijken. Het zal eens met een trappist in de hand zijn in plaats van met een drinkbus", dolt Vermeersch. 

 

Eind maart gaat Vermeersch nog eens onder de scan. Die zal bepalen hoe zijn revalidatie verder verloopt. "Als die scan positief is, mag ik stilaan meer druk zetten op mijn been. Pas als ik honderd procent ervoor mag gaan, kan ik een tijdlijn maken."

 

"Ik hoop in juli of augustus terug te koersen", vertelt een realistische Vermeersch. "Ik plak er geen specifieke datum op, want als het niet lukt, zou het een ontgoocheling zijn. Die probeer ik mezelf te besparen."

Gerelateerd: