Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie start niet in de Ronde en Roubaix: "Tijd nodig om te herbronnen"

 ma 25 maart 2024 19:01
Het voorjaar van Arnaud De Lie is voorbij.

Streep door het voorjaar van Arnaud De Lie. De kopman van Lotto-Dstny zal niet meer starten in de Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. "Hij zal wat tijd nodig hebben om zich te resetten", klinkt het bij de ploeg. Na Florian Vermeersch is dit al de tweede aderlating voor de klassieke kern van Lotto-Dstny.

Wat al eventjes in de lucht hing, is nu ook officieel: Arnaud De Lie staakt zijn voorjaar. Het speerpunt van Lotto - Dstny zal niet meer van start gaan in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

 

"Vanwege verschillende redenen kon De Lie nog niet schitteren in de Belgische klassiekers, waar het team en hijzelf op gemikt hadden", legt Lotto-Dstny zelf uit.

 

"In januari, direct na het trainingskamp van het team in Spanje, vond er een hoogtestage plaats in Tenerife, waar de 22-jarige Belg ziek werd. Daarna was er zijn valpartij in Le Samyn, wat resulteerde in veel schaafwonden en waardoor hij zich ook terugtrok uit Parijs-Nice. Verschillende tegenslagen waardoor hij niet in staat was/is om op 100% te kunnen presteren in deze klassiekers."

 

"Samen met het management van het team, de prestatieafdeling en Arnaud zelf hebben we dan ook besloten dat hij niet zal starten in de aankomende klassiekers."

 

"Hij zal wat tijd nemen om zich te resetten en dan weer op te bouwen naar het tweede deel van het seizoen. De datum waarop hij weer aan wedstrijden zal deelnemen, zal binnenkort definitief worden bepaald."

 

Met ook Florian Vermeersch buiten strijd is dit al de tweede ferme aderlating voor de Belgische ploeg.

Gerelateerd: