Ga naar de inhoud

Judd Trump schrijft World Open op zijn naam na duidelijke zege in finale tegen Ding

 zo 24 maart 2024 15:01
Trump won de finale met 10-4.

Judd Trump heeft in Yushan de World Open toegevoegd aan zijn palmares. In de finale was de Brit enkele maatjes te groot voor de Chinees Ding Junhui. Het werd 10-4. Voor Trump is het de 5e titel van zijn seizoen en de 28e uit zijn carrière.

Na de English Open, de Wuhan Open, de Northern Ireland Open en de German Masters heeft Judd Trump vandaag ook de World Open op zak gestoken in China.

 

In de finale moest de Engelsman het opnemen tegen thuisspeler Ding Junhui, maar na een vroege 3-0-voorsprong voor Trump lag de strijd eigenlijk al snel in een plooi. 

 

Trump liep daarna ook nog eens verder uit tot 7-1 en had dus de hele partij lang de touwtjes in handen. Aan het eind volgden nog 2 centuries om de zege helemaal binnen te hengelen.

 

Dankzij deze overwinning klimt Judd Trump op gelijke hoogte van Steve Davis. Beide heren staan nu 4e in het klassement van het aantal rankingtitels in hun carrière (28). Binnen een maand kan Trump op het WK misschien wel de kers op de taart zetten na een sterk seizoen.

Gerelateerd: