Ga naar de inhoud

Geen eerste toernooizege als wereldkampioen: Brecel botst op O'Sullivan in finale in Riyad

 do 7 maart 2024 00:09
Luca Brecel en Ronnie O'Sullivan.

Luca Brecel moet nog even wachten op zijn eerste toernooisucces als wereldkampioen. In de finale van de Season World Masters of Snooker lag nummer 1 van de wereld Ronnie O'Sullivan alweer dwars: 5-2.

Voor de tweede keer dit seizoen stond Luca Brecel in een finale, voor de tweede keer botste de wereldkampioen op Ronnie O'Sullivan.

 

Na de Shanghai Masters was de zevenvoudige wereldkampioen ook te sterk in de eerste editie van het Season World Masters of Snooker in het Saudische Riyad.

 

Brecel, die naar zijn beste vorm lijkt te groeien, kwam nog 1-2 voor, maar met breaks van 94 en 121 nam "The Rocket" weer over. Nadat "The Belgian Bullet" een plant slecht had ingeschat, kon O'Sullivan het in het 7e frame afmaken met een 124-century.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit jaar de titel, volgend jaar de gouden bal.

Ronnie O'Sullivan

Een maximum break mét de gouden bal - een Saudisch experiment met een bonus van ruim 450.000 euro aan verbonden - lukte O'Sullivan niet. "Je hoeft niet alles in één keer te willen doen", lachte hij. "Dit jaar de titel, volgend jaar gaan we voor de gouden bal."

Brecel: "Hopelijk is dit een blijver"

Het is de eerste keer dat in Saudi-Arabië een snookertoernooi werd gehouden en de organisatie heeft al laten doorschemeren dat er meer toernooien zullen worden georganiseerd.


Luca Brecel toonde zich alvast een voorstander. "Het waren toch twee geweldige dagen", kon Brecel met de nederlaag leven. "We kwamen allemaal graag hierheen en zijn dankbaar voor dit nieuwe toernooi, hopelijk wordt het een blijver."


Dat Brecel met een cheque van 145.000 euro naar huis gaat, zal de pijn wat verzachten. Ronnie O'Sullivan strijkt bijna 300.000 euro op, na het WK het hoogste bedrag van een toernooi.


En volgend jaar valt er nog wat meer te verdienen. De organisatie kondigde aan dat de gouden bal volgend jaar dubbel zoveel waard is: bijna 1 miljoen euro.

Gerelateerd: