Weergaloze Wullaert scoort 7 goals in monsterzege Fortuna Sittard en vestigt Eredivisie-record

vr 22 maart 2024 22:29
Wullaert was vrijdag niet af te stoppen.

Tessa Wullaert heeft vrijdag een stukje voetbalgeschiedenis geschreven in de Nederlandse Eredivisie voor vrouwen. De Red Flame was in een 8-0-monsterzege van Fortuna Sittard tegen Telstar goed voor zeven doelpunten, iets wat nog geen enkele speelster ooit gelukt was.

Tessa Wullaert heeft in de Vrouwen Eredivisie een record gevestigd. De Belgische aanvalster van Fortuna Sittard maakte vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Telstar liefst zeven doelpunten. Fortuna won uiteindelijk met 8-0.

Wullaert scoorde voor rust vier keer en voegde daar in de tweede helft nog eens drie goals aan toe. In blessuretijd kreeg ze een publiekswissel. Charlotte Hulst nam vlak voor de pauze de 5-0 voor haar rekening.

Voor aanvang van de wedstrijd liep Wullaert als aanvoerder van Fortuna Sittard in een speciaal shirt het veld op.

Daarop stond de boodschap "Betaald voetbal = betaald worden", verwijzend naar het eerder gemaakte statement van voetbalsters uit de Eredivisie over de slechte betalingen in Nederland. Ook Telstar-aanvoerder Kelly Steen droeg zo'n shirt.