Ga naar de inhoud

Tigers-kapitein Celine Van Gestel (26) hangt verrassend volleybalschoenen aan de haak: "Tijd voor iets nieuws"

 vr 22 maart 2024 09:02
" "
Celine Van Gestel is een sterkhouder bij de nationale vrouwenploeg.

De kapitein van de Yellow Tigers vaart een andere koers uit. Celine Van Gestel heeft besloten om zich te richten op haar leven naast het volleybal. De 26-jarige receptie-hoekspeelster maakte die beslissing, nadat haar seizoen bij de Duitse ploeg Aken afgelopen was. "In het buitenland zitten en dan aan de drukke zomer beginnen werd elk jaar moeilijker voor mij", duidt ze haar keuze bij de podcast Tweemansblok.

"Met weemoed neemt Aken afscheid van het seizoen."


Een titel op de officiële website van de Bundesliga volleybal die net zo goed voor Celine Van Gestel van toepassing is. Nadat haar team - dat als voorlaatste eindigde in de reguliere competitie - uitgeschakeld was in de play-offs, trok ze haar conclusies.


Einde topvolleybal, voor altijd.

 

"Het is tijd voor iets nieuws in mijn leven", geeft Van Gestel haar beweegredenen bij Marc Willems en Dominique Baeyens, de hosts van de podcast. "Het gaat een hele aanpassing zijn, maar die is nodig."

 

"De gedachte over hoe het verder moest in mijn carrière, sluimerde al een paar jaar in mijn hoofd. Ik ben dit jaar al dichter bij huis gaan spelen en studeer nu ook af. Dus het is het perfecte moment om te stoppen en te proeven van het werkleven."

Ik heb heel hard genoten van mijn laatste wedstrijden, al zal ik het keihard missen.

Celine Van Gestel

"Ik heb heel hard genoten van mijn laatste wedstrijden", gaat Van Gestel voort. "Al mijn vrienden en heel mijn familie zijn komen kijken. Al zal ik het wel keihard missen."

 

Zo komt er een abrupt einde aan de carrière van de nog maar 26-jarige hoekspeelster. 

 

Haar eerste stappen zette ze in Dessel en Turnhout, alvorens ze doorbrak bij Asterix Kieldrecht. In Stuttgart proefde ze voor het eerst van het buitenland.

 

Daarna vergezelde ze hartsvriendin Britt Herbots in Firenze. Afgelopen zomer trokken beide Yellow Tigers er de deur dicht. Herbots vertrok naar topploeg Scandicci, Van Gestel keerde terug naar Duitsland.

 

Meteen ook haar eindstation.

(lees voort onder foto)

Celine Van Gestel vormde een Belgische tandem met Britt Herbots in Firenze.

Leidster van nieuwe generatie

Plots moet de nationale vrouwenploeg zo haar kapitein missen.


Celine Van Gestel haar rol bij de Yellow Tigers was de afgelopen jaren niet te onderschatten. Ze was de leidster en spreekbuis op het veld als kapitein.

"De organisator in alle heisa", noemde Herbots haar nog op het EK van vorige zomer.

 

Maar ook naast het veld was haar rol niet te onderschatten. "Ze houdt iedereen samen op mentaal vlak", knikte ook bondscoach Kris Vansnick toen. "Ik noem haar het raderwerk van de ploeg."

 

Die voorvechtster van het Belgische vrouwenvolleybal zal dat voortaan niet meer in een sporthal doen.

Met veel pijn in mijn hart ga ik deze zomer niet meer bij de nationale ploeg spelen.

Celine Van Gestel

Zelf zal ze alle mooie momenten die ze meemaakte als Tiger nooit vergeten: "Het is dan ook met veel pijn in mijn hart dat ik deze zomer niet meer bij de nationale ploeg ga spelen."


"Bij de Yellow Tigers spelen, waren altijd mijn favoriete momenten van het jaar. Maar het feit dat ik thuiskwam van een lang seizoen en dan nog aan een drukke zomer moest beginnen, werd voor mij elk jaar moeilijker en moeilijker."

 

"Als klein meisje durfde ik er niet van te dromen om in het buitenland of om bij de Tigers te spelen. Ik heb heel veel zotte, onvergetelijke momenten meegemaakt. Dus ik heb er vrede mee."

 

En ook de (nog) jongere generatie meisjes zal nog lang niet vergeten wat Celine Van Gestel betekend heeft in de volleybalwereld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.