Ga naar de inhoud

Van Gestel en bondscoach Vansnick kaderen vroeg volleybalpensioen: "Siert haar dat ze knoop meteen doorhakt"

 vr 22 maart 2024 17:52
" "
Celine Van Gestel en Kris Vansnick, de bondscoach moet voort zonder zijn kapitein.

Voortaan leidt hij de nationale ploeg zonder zijn spreekbuis. Bondscoach Kris Vansnick wist natuurlijk al langer dat kapitein Celine Van Gestel dacht aan stoppen. Toch maakt dat het verlies voor de Yellow Tigers niet minder groot. "Binnenkort zullen we duidelijk communiceren over de toekomst", blikt Vansnick vooruit op het tijdperk post-Van Gestel.

"Ik ben overspoeld door berichten! Het lijkt wel alsof ik jarig ben", lacht Celine Van Gestel uren nadat het nieuws van haar afscheid bekend geraakt was.

 

Dat het een grote impact nalaat in de Belgische volleybalwereld, is zo meteen duidelijk.

 

Zo ook bij de bondscoach: "Ja, natuurlijk zat ik even met mijn handen in het haar."

 

Sinds oktober voerde Kris Vansnick gesprekken met Van Gestel over haar toekomst in het volleybal. "Ze gaf aan dat de combinatie topsport en afstuderen haar deed nadenken over een leven naast het veld."

 

Een leven waar ze nu vol voor kiest, met reden.

Nieuwe passie

Want de kapitein van de Yellow Tigers heeft een passie. Binnenkort mag ze zichzelf diëtiste noemen. "Iets waar ik als kind van droomde en waar ik enorm veel energie uit haal", deelt ze.

 

"Het siert haar ook dat ze meteen de knoop doorhakt", begrijpt Vansnick haar situatie. "Ze wil zichzelf op plek 1 zetten na vele jaren waarin ze het ritme van een loodzware volleybalkalender volgde."

 

Meteen ook de reden waarom Van Gestel dit seizoen koos voor een sportief iets minder glansrijk parcours bij Aken. Ze vond er de balans tussen haar topsport, vriend, familie en studies op een uur rijden van thuisstad Leuven.

 

"En ik heb er ook het plezier teruggevonden, want ik was even volleybalmoe", geeft de voormalige kapitein mee. "Maar nu is het tijd om het hoofdstuk helemaal los te laten."

Ze trok steeds de kar van de Tigers en was een mentor voor iedereen die bij de groep kwam.

Kris Vansnick

Hoe gaan de Tigers nu voort zonder hun kapitein? "Daar gaan we binnenkort over communiceren", maakt de bondscoach duidelijk.

 

"Uiteraard is een speelster van dat niveau een enorm verlies. Al hebben we ook al gezien op het olympisch kwalificatietoernooi dat meisjes als Manon Stragier en Pauline Martin klaarstaan voor een basisplek."

 

De toekomstmuziek laat dus nog even op zich wachten. "Omdat het vandaag ook alleen maar moet gaan over Celine. Dat verdient ze", meent Vansnick.

 

"Ze trok steeds de kar van de Tigers en was een mentor voor iedereen die bij de groep kwam. Het grootste succes - 9e worden op het afgelopen WK - kwam er ook door haar communicatieve sterktes."

 

Dat klinkt als een skill die de nationale ploeg geregeld nog eens kan gebruiken naast het veld, niet? "We hebben sowieso afgesproken om snel eens een koffie te drinken", glimlacht de T1. 

 

"Maar dat zal dan toch eerder als hevige supporter van de Tigers zijn. Want een rol als coach zie ik voor mezelf niet snel weggelegd", besluit Van Gestel zelf.

 

De vurige aanmoedigingen zullen voortaan vanuit de tribunes weergalmen.

Gerelateerd: