Ga naar de inhoud

Geen derde ritzege voor Alleman, maar Belgisch/Nederlands duo zit wel steviger in leiderstrui

 wo 20 maart 2024 11:46

Het Belgisch-Nederlandse duo Wout Alleman en Hans Becking staat na de derde rit steviger aan de leiding in de Cape Epic. En dat na een moeilijke dag. Alleman en zijn ploegmaat eindigden op bijna een minuut van de dagwinnaars. Maar het duo Schurter/Fini, de grote concurrent voor de eindzege, had opnieuw materiaalpech en finishte zo nog veel later.

Na twee ritzeges in Zuid-Afrika liep het vandaag wat minder vlot voor Alleman en zijn Nederlandse ploegmaat. Europees kampioen Alleman had zichtbaar een moeilijke dag, maar kwam samen met Becking en twee andere ploegen op iets minder dan een minuut van het winnende duo binnen.

 

De ritzege was na een rit van 94 km met 2.100 hoogtemeters voor de Duitse kampioen Andreas Seewald en de Zwitserse kampioen Marc Stutzmann.

 

Toch deden Alleman en Becking zo een goede zaak met het oog op het eindklassement want Seewald en Stutzmann spelen momenteel geen rol in de strijd voor eindwinst. Uitdagers Nino Schurter en Sebastian Fini doen dat wel, maar zij hadden voor de tweede dag op een rij met materiaalpech af te rekenen.

 

De iconische Zwitser en de Deen verloren zo meer dan drie minuten op de gele truien uit de Lage Landen. In de stand hebben Alleman en Becking nu 1'47" voorsprong op de eerste achtervolgers, de Zuid-Afrikaan Matthew Beers en de Amerikaan Howard Grotts. Schurter en Fini zijn derde op 3'47". Alle andere ploegen hebben al meer dan zeven minuten achterstand.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: