Ga naar de inhoud

Plots waren 3 keepers in exact dezelfde minuut geblesseerd: geen toeval, wel een slim pact

 ma 18 maart 2024 06:07

Was het je gisteren ook opgevallen? In 3 van de 4 beslissende matchen ging een doelman op exact hetzelfde moment met een "blessure" naar de grond. Allerminst toeval. Het was namelijk een sluwe (en solidaire) manier om spelers die de ramadan volgen, even te laten eten en drinken.

Toeval bestaat niet.

 

Rond minuut 20 maakte strijd even plaats voor solidariteit op de Belgische voetbalvelden. In drie van de vier beslissende duels om de play-offs ging er gelijktijdig een doelman tegen de grond met een pijnlijke grimas.

 

Eerst Hervé Koffi in KAA Gent - Charleroi, dan Tobe Leysen in OH Leuven - Mechelen en vervolgens Maarten Vandevoordt in Westerlo - Racing Genk.

 

Die plotse "blessuregolf" bij de keepers was onderdeel van een slim en stilzwijgend pact. Heel wat spelers in onze competitie volgen namelijk de ramadan en mogen dus tot zonsondergang niet eten of drinken.


Gisterenavond mocht de maag vanaf 18.51 u opnieuw gevuld worden. Door het acteerwerk van de keepers konden heel wat spelers tijdens de behandeling de krachten aanvullen.

 

In Engeland en Nederland mogen scheidsrechters bepalen om wedstrijden even stil te leggen tijdens de ramadan, maar in België kwam zo'n regel er niet.

Er was afgesproken om het in minuut 25 te doen, maar ik zag Koffi eerder naar de grond gaan.

Davy Roef

De spelers namen het heft dus maar in eigen handen.

 

Vandevoordt schoot achteraf in de lach toen hem gevraagd werd naar zijn blessure. "Ik had even mijn enkel omgeslagen. Nee, het was voor de jongens die de ramadan volgen. Zo kunnen ze snel wat voeding binnenwerken."

 

Grappig: ook Davy Roef was eigenlijk van plan om naar de grond te gaan, maar zijn collega aan de overkant was hem te snel af.

 

"Er was afgesproken om het in minuut 25 te doen, maar ik zag Koffi eerder naar de grond gaan", grijnsde de Gent-keeper. "Blijkbaar hanteerden zij een ander tijdschema." 

Gerelateerd: