Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Jouw gids voor Bredene Koksijde Classic: "Primavera van het Noorden" met Thijssen en De Lie live op Sporza

 vr 15 maart 2024 06:23
Kijk straks naar de 1.Pro-koers.
Kunnen De Moeren voor onrust zorgen?

Traditiegetrouw wordt er een dag voor Milaan-Sanremo gesprint aan de Belgische kust. Schiet Gerben Thijssen net als vorig seizoen de hoofdvogel af, of vindt Arnaud De Lie zijn beste benen terug? Lees hier alles wat je moet weten over de Bredene Koksijde Classic, vanaf 14.15 uur te bekijken met livestream en op VRT 1.

Zo ging het vorig jaar

In De Moeren was het niet de wind die het peloton in stukken brak, maar wel een massale valpartij. Victor Campenaerts was het grootste slachtoffer en zag zijn voorjaar in rook opgaan met een breukje in zijn wervelkolom.

 

Verder was ook toenmalig Belgisch kampioen Tim Merlier betrokken bij de val. Na een lange achtervolging, waarbij hij ook nog eens af te rekenen kreeg met materiaalpech, kon hij zijn plaats in het peloton weer innemen. 

 

Het mocht uiteindelijk niet baten, want in de sprint kwam Merlier niet in het stuk voor.

 

Vanaf de tweede rij keek hij toe hoe Pascal Ackerman op weg leek naar de overwinning, maar op de streep alsnog voorbijgesneld werd door Gerben Thijssen. Sam Welsford mocht als 3e mee op het podium.

Het parcours

Na een vlakke aanloop vanuit Bredene bereikt het peloton net voor halfkoers de heuvelzone.

 

Met 1 keer de Monteberg en 2 keer de Schomminkelstraat, Baneberg, Kemmelberg, Scherpenberg en Sulferberg kan er een eerste keer gas gegeven worden.

 

Op 85 kilometer van de finish laten de renners de heuvels achter zich en gaat het via De Moeren (op 50 kilometer van de streep) naar Koksijde. 

 

Daar moeten nog 3 lokale lussen van 11 kilometer afgewerkt worden, voordat we weten wie na 202 kilometer de armen in de lucht mag steken.

Deelnemers

Zoals gewoonlijk prijken er heel wat topsprinters op de affiche van de Bredene Koksijde Classic.

 

Met Gerben Thijssen (Intermarché - Wanty) staat de titelverdediger aan de start en ook Arnaud De Lie (Lotto Dstny) zal een rugnummer opspelden. Hij voegde de koers last minute toe aan zijn programma om competitieritme op te doen.

 

Verder is het ook uitkijken naar Dylan Groenewegen (Jayco AIUla), Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech), Arvid de Kleijn (Tudor), Alvaro Hodeg en Sebastian Molano (UAE), Amaury Capiot en Luca Mozzato (Arkea), Jarne Van de Paar (Lotto Dstny), Matteo Moschetti (Q36.5), Timothy Dupont (Tartelleto-Isorex) en Dries Van Gestel (TotalEnergies), 

Live op Sporza

Bij Sporza is de wedstrijd van de start om 12.21 uur tot finish te volgen met live tekstupdates. Vanaf 14.15 uur begint de uitzending op VRT1 en kan u ook terecht in de livestream.

Gerelateerd: