Deze keer geen twijfel op de finishfoto! Gerben Thijssen knalt naar overwinning in Bredene Koksijde Classic

  Bredene Koksijde Classic
  wegwedstrijd Wegwedstrijddistance 191 km
  location 12:15: Bredene - 17:30: Koksijde
  trophy Gerben Thijssen
  einde
  startfinish
  0306090120150191

   Geen twijfel deze keer: Gerben Thijssen mag meteen juichen in de Bredene Koksijde Classic. Onze landgenoot gooit zijn fiets in de slotmeters van de prangende massasprint voorbij Ackermann. Topfavoriet Tim Merlier kende een echte baaldag en zat te ver in de laatste rechte lijn om nog mee te dingen.

   Geen waaierfestival, maar een massale valpartij in De Moeren luidde de voorfinale van de "Primavera van het Noorden" in.

    

   Victor Campenaerts was het grootste slachtoffer en werd kermend van de pijn weggebracht naar het ziekenhuis.

    

   Ook Belgisch kampioen Tim Merlier lag op het asfalt. Het sein voor UAE Team Emirates om gas te geven en de topfavoriet volledig dood de knijpen.

    

   Dankzij het labeur van een beresterke Bert Van Lerberghe leek Merlier zijn inhaalrace tot een goed einde te brengen. Maar de wielergoden waren niet lief voor de Belgische kampioen, die nog eens af te rekenen kreeg met mechanische pech.

    

   Merlier kwam in zijn eentje weer postvatten in het peloton, maar kwam er in de finale sprint niet aan te pas.

    

   Luxe-loods Juan Sebastian Molano - gisteren winnaar in Denain - rolde de loper uit voor kopman Pascal Ackermann. Uit het wiel van de Duitser kwam Gerben Thijssen er nog krachtig uit.

    

   Een zege waar de nodige ontlading mee gepaard ging na de finishfoto-soap in de GP Monseré. Ackermann was een sportieve tweede, Sam Welsford mocht als 3e mee op het podium.

   Fase per fase

   1. 16 uur 29. Top 3. 1. Thijssen 2. Ackermann 3. Welsford .
   2. 16 uur 28 match afgelopen
   3. 16 uur 28. Merlier zit te ver. .
   4. 16 uur 28. Molano rolt de rode loper voor Ackermann uit. .
   5. 16 uur 28. Van Lerberghe versnelt met Merlier in zijn wiel, maar dat is van ver. .
   6. Laatste kilometer. DSM trekt de motor op gang voor Welsford. Wanneer piloteert Van Lerberghe Merlier naar voren? . 16 uur 26.
   7. 16 uur 26. Nog 2 km. Merlier cirkelt rond de 15e positie, in het wiel van zijn maatje Van Lerberghe. Intermarché neemt het heft nu volledig in handen voor Thijssen. .
   8. 16 uur 25. Nog 3 km. Intermarché komt met Thijssen, UAE piloteert Ackermann naar voren. En Merlier? Die zit snugger in het wiel van Ackermann. .
   9. 16 uur 23. Maakt Theuns komaf met ereplaatsen? Trek-Segafredo brengt Edward Theuns in stelling, Liepins en Nys zijn de werkpaarden. Na een 3e plek in Le Samyn en een 2e plek in Nokere Koerse zou Theuns bijzonder graag eens op het hoogste schavotje blinken. .
   10. 16 uur 22. Nog 5 km. Sterke Bert Van Lerberghe tast nog eens in zijn krachtenarsenaal en komt Merlier een handje toesteken. Welsford en Halvorsen hebben nog een hele trein voor zich uitrijden. .
   11. 16 uur 21. Tim Merlier is een complete renner geworden. Karl Vannieuwkerke.
   12. 16 uur 19. Merlier in zijn eentje. Na de straffe inhaalrace zijn alle ploegmakkers van Merlier opgesoupeerd. Maar Merlier heeft body genoeg om in zijn eentje zijn plekje vast te houden in het gewoel. .
   13. 16 uur 17. Gevecht tussen treintjes. De sprinttreintjes proberen hun wagonnetjes op de rails te krijgen. DSM (Welsford) en Uno-X (Halvorsen) houden hun baasje voorin. .
   14. 16 uur 16. David Dekker. Door het wegvallen van Hofstetter lijkt Arkéa-Samsic de Nederlander David Dekker uit te spelen in de sprint. Nog 10 km! .
   15. 16 uur 15. Laatste ronde. De bellenman in Koksijde vervult zijn plicht. Nog ongeveer 17 minuten en we kennen de opvolger van Tim Merlier. .
   16. 16 uur 13. Straks zullen ze het hier op een lint trekken. Karl Vannieuwkerke.
   17. 16 uur 09. Nog 15 km. Deelnemers aan de Sporza Wielermanager zullen ook willen weten of de "goedkope" Milan Fretin nog aan boord is van het peloton. Maar daar kunnen we helaas nog geen antwoord op geven. .
   18. 16 uur 07. Thibau Nys is nog mee. De helikopter glijdt over het peloton. We herkennen onder meer Halvorsen, Merlier, Welsford, Ackermann, Thijssen, Theuns en Thibau Nys. Nog 16 km! .
   19. 16 uur 05. UAE trekt de kar. Ook na de terugkeer van Merlier blijft UAE zijn verantwoordelijkheid opnemen. Ackermann droomt van een 3e bloemenruiker in de Bredene Koksijde Classic. .
   20. 16 uur . Nog 2 rondjes. Over een halfuurtje krijgen we de absolute ontknoping. De snelle benen van Ackermann, Welsford, Merlier, Thijssen en Theuns hebben we allemaal al gezien in het peloton. Maar het is nog wat gissen of ook Hofstetter weer aan boord is. Hij was de man die net voor Merlier ten val kwam. .