Ga naar de inhoud

Dolle slotfase werpt plots schaduw over Europees succesverhaal Union: "Dit is moeilijk te accepteren"

 vr 8 maart 2024 06:15
Een uitgekookt Fenerbahçe gaf Union drie draaien om de oren.

Wat kunnen tien minuten een wereld van verschil maken, zeg. Union gleed in het slot van zijn wedstrijd tegen Fenerbahçe af van een moeilijke 0-1-uitgangspositie naar een onoverkomelijke 0-3-eindstand. En zo lijkt de vraag die iedereen de laatste tijd bezighield plots beantwoord: waar eindigt dit Europese succesverhaal voor Union? Ook de spelers en trainer lijken dat te beseffen.

In tien minuten tijd werd de Europese hoop van Union helemaal gefnuikt.

 

Na een intense topper tegen Fenerbahçe glipte de wedstrijd in de slotfase volledig uit de handen van de Belgische competitieleider. In de 85e minuut scoorde Jayden Oosterwolde de 0-2 en diep in de toegevoegde tijd duwde Dusan Tadic de zware 0-3-cijfers op het bord.

 

Een 0-1-achterstand ophalen in Istanboel zou al moeilijk geweest zijn, een 3-0-kloof lijkt niet minder dan een mission impossible.

 

"Dit is moeilijk te accepteren", moest ook Union-trainer Alexander Blessin na de wedstrijd even in zijn vel knijpen. "Die twee goals op het einde waren er echt te veel aan."

 

"We begonnen nochtans goed en kregen meteen een handvol hoekschoppen. We hadden het er vooraf nog over gehad en zagen die stilstaande fases echt als potentiële blikopeners van zo'n wedstrijd, maar de aanvoer lukte niet goed. Tekenend. We misten vandaag de efficiëntie die zij duidelijk wel hadden."

"Want echt veel kansen had Fenerbahçe toch ook niet?", vroeg Blessin zich nog luidop af.

 

Een terechte opmerking, zo blijkt: 3 schoten op doel en 3 doelpunten, geven de statistiekenbureaus aan.

 

"Tja, dat was inderdaad het grote verschil vandaag", sloeg ook Alessio Castro-Montes zich na de wedstrijd voor het hoofd.

 

"We probeerden wel, maar in de zone van de waarheid ging het te vaak fout. Of we botsten tegen een defensief sterke tegenstander. Want dat moet je Fenerbahçe wel nageven: die ploeg bulkt van de ervaring. Dat voelde je op het veld aan de kleine dingen."

 

"De score is misschien wat overdreven, maar zij waren vandaag wel beter en wij kregen vandaag gewoon geen greep op de wedstrijd."

Zij hebben een kwaliteit die elke echte topploeg heeft: uit het niets kunnen scoren. 

Anthony Moris

Een mening die ook doelman Anthony Moris na een frustrerend slot deelde. "Zij hebben een kwaliteit die elke echte topploeg heeft: uit het niets kunnen scoren. Kijk maar naar Michy Batshuayi, zijn eerste kans hing meteen tegen het net."

 

Hoewel geen van de drie daarna expliciet durfde uit te spreken dat het Europees einde verhaal is voor Union, legde het trio de focus wel veelzeggend snel alweer op de bekerfinale en het kampioenschap.

 

Of hoe één dolle slotfase een volledige campagne kan veranderen ...

Gerelateerd: