Ga naar de inhoud

Landstitel boven Conference League? Voor Fenerbahçe wel, voor Union niet: "We willen tot het einde gaan"

 wo 6 maart 2024 16:53
Union-coach Alexander Blessin.

Na Frankfurt krijgt Union met Fenerbahçe opnieuw een Europese klepper tegenover zich in de Conference League. Coach Alexander Blessin denkt dat de titelstress misschien in het voordeel van de Brusselaars kan spelen. "Zij hebben een enorme druk om landskampioen te worden."

Met Europese zeges tegen Liverpool en Frankfurt op zak deins je niet snel meer terug voor een uitdaging. Toch beseffen ze ook bij Union dat Fenerbahçe opnieuw een zware opdracht wordt.

 

"Het is een grote ploeg, met veel individuele kwaliteiten", stelt coach Alexander Blessin. "We kunnen alleen maar een resultaat halen met een collectieve prestatie. We mogen niet bang zijn om fouten te maken."

 

"We zullen eenzelfde prestatie moeten leveren als tegen Frankfurt, maar dan zonder de slechte start. Fenerbahçe heeft de kwaliteiten om ons af te straffen. En we weten dat er nog een return volgt in een ongelofelijke sfeer."

 

En dat die sfeer hels kan zijn, weet Blessin maar al te goed. "Besiktas heeft het luidste stadion van Europa, maar ook de 52.000 fans van Fenerbahçe komen in de buurt."

 

Noah Sadiki schrikt het alvast niet af. "In zo'n stadion wil je spelen", zegt hij. "Veel geluid, veel rumoer. Daar wil ik al lang eens op het veld staan."

Kiezen is verliezen. We gaan 100 procent voor de drie competities.

Noah Sadiki

Een zware opdracht, maar toch ziet Blessin kansen dankzij de Turkse titelstress. "De vraag is hoe serieus ze deze Conference League nemen", zegt hij.

 

"Ze volgen in de Turkse competitie op 2 punten van leider Galatasaray. Er is een enorme druk om landskampioen te worden, ze moeten de titel winnen. We zullen dus zien hoe ze presteren in de Conference League."

 

Union is ook nog op drie fronten actief. Hebben zij dan geen voorkeur? "Nee, want kiezen is verliezen", is Sadiki stellig. "We gaan gewoon 100 procent voor de drie competities."

 

"Na onze zege tegen Frankfurt geloof je dat je ver kan gaan in deze competitie. We hebben een boost gekregen. We willen tot het einde gaan. Dat is de waarheid."

Moris: "Vermoeidheid is geen factor"

Focussen op de competitie, de beker én de Conference League: wordt dat niet wat te veel voor Union? De Brusselaars spelen donderdag al hun 44e match van het seizoen.

 

"Als we de competities combineren, vinden we altijd de focus", aldus Blessin. "Mijn spelers zijn hongerig om de volgende stap te zetten."

 

Dat beaamt doelman Anthony Moris. "Vermoeidheid is geen factor. Ik vind het altijd grappig als men dat zegt, want als speler is er niets leuker dan matchen spelen. In een periode als deze train je nog nauwelijks, het is gewoon twee wedstrijden per week spelen."

 

"Misschien is er wat mentale vermoeidheid, maar die verdwijnt als je de zeges opstapelt. En bovendien is de groep vrij groot. De trainer heeft voor een slimme rotatie gekozen, zodat we elke match een competitieve en frisse ploeg hebben."

Gerelateerd: