Ga naar de inhoud

"Hoe is dat nu toch mogelijk?": Burgess geschorst na gele kaart "uit frustratie"

 do 7 maart 2024 23:45

Frustrerend avondje voor Union. Door twee late tegengoals zijn de Brusselaars - behoudens een mirakel - Europees uitgeteld. Vooral de penalty na hands van Christian Burgess was de druppel die de emmer deed overlopen. Nadien pakte de verdediger nog een overbodige gele kaart, waardoor hij de return mist. "Daar moet je dan zo slim voor zijn", klonk het cynisch bij onze commentator Peter Vandenbempt.

Symbool voor de treurige avond van Union: de ongelukkige penalty na hands van Christian Burgess die tot de 0-3 leidde.

De verdediger uitte zijn frustratie door de bal, die al klaar lag op de penaltystip, weg te trappen. Het resultaat: een gele kaart en een schorsing voor de return.

 

"Hoe is dat nu mogelijk?", aldus onze commentator Peter Vandenbempt. "Formidabel gedaan. Daar moet je dan zo slim voor zijn. Al zal het natuurlijk bij 0-3 niet veel belang hebben."

De ref gaf ze alles vanavond.

Christian Burgess

Achteraf in de mixed-zone kwam Burgess op het bewuste moment terug: "Ik wist eerlijk gezegd niet dat ik geschorst zou zijn door de gele kaart. Het was een actie uit frustratie."

 

Want volgens de Engelsman floot de Portugees allerminst consequent.

 

"Het was nooit een penalty, ongelofelijk! Tegenwoordig moet je je armen afhakken. Ik weet echt niet waar ze willen dat ik mijn armen hou. Bovendien gaf de ref ze alles vanavond. Dus ik had eigenlijk niks anders verwacht."

Gerelateerd: