Ga naar de inhoud
" "
Teleurstelling alom bij de Unionisten na de 0-2.

Union verliest met zware 0-3-cijfers tegen Fenerbahçe en lijkt na heenmatch al Europees uitgeteld

 do 7 maart 2024 21:23
FEN
einde
0-1
USG
 1. 20' - Doelpunt - Michy Batshuayi (0 - 1)
 2. 35' - Verv. Çaglar Söyüncü door Ferdi Kadioglu
 3. 45' - Geel - Mohamed Amoura
 1. 54' - Geel - Koki Machida
 2. 63' - Verv. Henok Teklab door Loic Lapoussin
 3. 63' - Verv. Noah Sadiki door Lazare Amani
 4. 68' - Verv. Cengiz Ünder door Ryan Kent
 5. 68' - Verv. Fred door Rade Krunic
 6. 78' - Verv. Michy Batshuayi door Edin Džeko
 7. 78' - Verv. Sebastian Szymanski door Mert Hakan Yandas
 8. 80' - Verv. Charles Vanhoutte door Mathias Rasmussen
 9. 81' - Geel - Rade Krunic
 10. 84' - Doelpunt - Jayden Oosterwolde (0 - 2)
 11. 85' - Verv. Mohamed Amoura door Dennis Eckert Ayensa
 12. 90+3' - Geel - Christian Burgess
 13. 90+4' - Doelpunt strafschop - Dušan Tadic (0 - 3)
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 07/03/24 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
20'
Michy Batshuayi
0 - 1
Michy Batshuayi
20'
84'
Jayden Oosterwolde
0 - 2
Jayden Oosterwolde
84'
90+4'
Dušan Tadic
0 - 3
Dušan Tadic
90+4'

Zelfs Union heeft zijn limieten. De Brusselaars lijken na de heenmatch tegen Fenerbahçe al Europees uitgeteld na een zware nederlaag. Batshuayi trapte de Turkse bezoekers vroeg op voorsprong, in het slot sloegen de uitgekookte bezoekers nog twee keer toe. Over en out voor Union in Europa, toch? De focus kan nu volledig op de titelstrijd en bekerfinale.

Een ferme ontnuchtering voor Union.


Voor het eerst in lange tijd zagen we de ongenaakbare Belgische competitieleider twijfelen tussen de lijnen. De verdienste van een uitgekookte Fenerbahçe, dat kan rekenen op heel wat métier en individuele klasse in zijn kern.


Want hoewel de stuntploeg van Alexander Blessin verdienstelijk begon en zich in de beginfase complexloos baas over de bal toonde, werd het al snel een lesje in efficiëntie geleerd door Michy Batshuayi. Uitgerekend hij.


Na twintig minuten was de Rode Duivel nog geen drie keer aan de bal geweest en had zijn ploeg nog geen enkele deftige kans laten optekenen, maar bij de eerste rommelige fase in de grote rechthoek stond hij zo blij als een klein kind klaar om de openingsgoal in het dak van het doel te duwen.

 

Het leek op dat moment niet meer dan een donderslag bij heldere hemel in het Lotto Park: 0-1.

Union heeft al voor hetere vuren gestaan, toch?

 

Wel, deze keer zou de ploeg van Alexander Blessin toch op zijn plafond botsen. Union kreeg maar geen greep op de wedstrijd - die meer en meer in een intense zenuwslag transformeerde -, en slaagde er daarna nooit in om zich écht gevaarlijk te tonen.

Zels koningskoppel Amoura en Nilsson verloren zichzelf in de perfect chaos gecreëerd door de geslepen Turken, die Union nog een ijskoude douche zouden bezorgen in het ultieme slot.

Net wanneer de thuisploeg een slotoffensief in elkaar leek te knutselen, sloeg de onvermoeibare Jayden Oosterwolde genadeloos met het deksel op de neus van de Brusselaars. De Nederlandse verdediger bleef stoïcijns voor Moris en prikte na een tegenaanval de 0-2 koelbloedig op het bord.

En alsof die mokerslag nog niet genoeg was, ging het in de toegevoegde tijd nog van kwaad naar erger voor de ploeg van Blessin. Na ongelukkig handspel van Burgess - die daar ook nog eens geel voor kreeg en zo geschorst is - zorgde Tadic vanaf de stip nog voor de zware 0-3-verliescijfers.

Union mag je nooit afschrijven, maar enkel een mirakel lijkt hen Europees nog te kunnen redden. 

Bekijk ook de andere doelpunten:

Gerelateerd:

Fase per fase

22:58

EINDE: 0-3

Zelfs Union heeft zijn limieten. De Brusselaars lijken na de heenmatch tegen Fenerbahçe al Europees uitgeteld na een zware nederlaag. Batshuayi trapte de Turkse bezoekers vroeg op voorsprong, in het slot sloegen de uitgekookte bezoekers nog twee keer toe. Over en out voor Union in Europa, toch? De focus kan nu volledig op de titelstrijd en bekerfinale.

90+8' tweede helft
90+4'

Doelpunt Tadic: 0-3!

De elfmeter is een koud kunstje voor Tadic. De ervaren rot blijft ijzig koel en duwt de bal gewoon rechtdoor tegen het net. Opeens ziet de wereld er helemaal anders uit voor Union, dat een mirakel nodig heeft op zijn Europees avontuur nog voort te zetten.

90+4'

Tadic doet er nog eentje bij: 0-3

90+4'
penalty
Dušan Tadic
Fenerbahçe
90+2'

Penalty Fenerbahçe!

Van kwaad naar erger voor Union. In de toegevoegde tijd krijgt Burgess nog een bal tegen zijn arm in de grote rechthoek. De scheidsrechter had het niet opgemerkt, maar de VAR grijpt in: strafschop.

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
85'

Osterwolde maakt er 0-2 van na een dodelijke counter van de bezoekers

84'

Doelpunt Oosterwolde: 0-2

Wat een domper voor Union. Net wanneer de thuisploeg aan het drukken was, wordt Oosterwolde - de centrale verdediger van Fenerbahçe, nota bene - door Dzeko alleen naar de goal van Moris gestuurd. De Nederlander aarzelt niet en leert iedereen in het Lotto Park een lesje in efficiëntie. De aanval begon nochtans met een fout op Nilsson, maar de VAR grijpt niet in: 0-2.

81'
Fenerbahçe
80'

Net niet voor slangenmens Nilsson. De lange verdediger van Union reageert goed op een schijnmanoeuvre van Amoura en slingert zich voorbij de defensie van FenerbahçeM aar net wanneer hij wil en ook kan uithalen, gooit de gretige Oosterwolde er zijn been nog voor.

78'

Wissel Batshuayi

Veel is Batshuayi niet in het stuk voorgekomen vandaag, maar de Rode Duivel toonde zich wel opnieuw van goudwaarde met het eerste en voorlopig enige doelpunt van de wedstrijd. En dan voor de ogen van zijn vele aanwezige vrienden en familie. Bij zijn wissel - voor ervaren rot Dzeko - krijgt hij een open doekje van het uitvak.

78'