Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
41
5
3
2
0
8
6
2
Club Brugge
39
5
4
0
1
13
3
3
Union
38
5
1
4
0
7
8
4
KRC Genk
34
5
3
1
1
5
6
5
Antwerp
29
5
1
4
0
1
8
6
Cercle Brugge
29
5
1
2
2
5
8
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
9
3
3
0
0
6
1
2
Club Brugge
9
3
3
0
0
10
1
3
Union
0
2
0
2
0
3
5
4
KRC Genk
7
3
2
0
1
4
2
5
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4
6
Cercle Brugge
1
2
0
1
1
1
2
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Anderlecht
0
2
0
2
0
2
5
2
Club Brugge
4
2
1
0
1
3
2
3
Union
3
3
1
2
0
4
3
4
KRC Genk
3
2
1
1
0
1
4
5
Antwerp
3
3
1
2
0
1
4
6
Cercle Brugge
4
3
1
1
1
4
6

697 dagen zonder officiële wedstrijd en nu vervanger van Mignolet: wie is Nordin Jackers?

 zo 3 maart 2024 11:38
Nordin Jackers maakt zijn debuut voor Club Brugge in de Croky Cup.
Nordin Jackers maakte zijn debuut voor Club Brugge in de Croky Cup.

Na jaren van het toneel te zijn verdwenen, was hij daar afgelopen week plots opnieuw: Nordin Jackers. Door de blessure van Simon Mignolet tijdens de bekerwedstrijd tegen Union mocht de 26-jarige reservedoelman zijn debuut maken voor Club Brugge. Vandaag staat hij vanaf de aftrap tussen de palen. Maar wie is Nordin Jackers?

Het was niet de avond van Club Brugge. Bovenop de bekeruitschakeling tegen Union zag het een aantal spelers geblesseerd uitvallen. Eén van hen: Simon Mignolet. Dat nu ook het Brugse sluitstuk gemist moet worden, is tekenend voor de malaise van de club.

 

De vervanger van Mignolet was Nordin Jackers. In het verleden een vaste waarde op onze velden, maar zijn invalbeurt tegen Union was zijn eerste officiële wedstrijd in net geen 2 jaar tijd. Een reconstructie van de weg die hij heeft afgelegd.

Toegewijd om keeper te worden

Nordin Jackers zette zijn eerste stapjes in het voetbal bij Excelsior Veldwezelt, de lokale voetbalploeg van zijn geboorteplaats. Daar maakte de toen nog op het veld spelende Jackers indruk op KRC Genk. Een overstap volgde.

 

Al was die maar van korte duur. De jonge Limburger wou koste wat het kost doelman worden en bij rivaal STVV kreeg hij dan ook de kans om zijn droom te verwezenlijken. Van de U11 tot en met de U13 kwam Jackers uit voor de Kanaries, tot hij daar opnieuw indruk wist te maken op Genk.

 

Voor de tweede keer trok Jackers naar Genk, en deze keer zou het voor een langere periode zijn. 

Norin Jackers belet een speler van STVV het scoren in de Limburgse derby van 2019.
Nordin Jackers in de Limburgse derby (2019).

Jeugdinternational

In de Genkse keepersschool toonde Jackers zich als een groot talent. 5 jaar nadat hij opnieuw was neergestreken in Genk, mocht hij op 16-jarige leeftijd dan ook voor het eerst meetrainen met de A-ploeg. Intussen mocht hij zichzelf ook al een jeugdinternational van ons land noemen.

 

Zijn debuut voor de ploeg van zijn jeugd volgde 3 jaar later. In de Europa League-wedstrijd tegen Sassuolo hield het talent knap zijn netten schoon. Het zorgde voor een groot feest in de kleedkamer (zie beelden hieronder). 

Ik wil voluit de competitiestrijd aangaan met mijn concurrenten. De kansen die ik vorig seizoen kreeg, heb ik volgens mij gegrepen.

Nordin Jackers

Het deed Jackers dromen en hij toonde zich ook strijdvaardig om voor zijn plaats te vechten: "Ik wil voluit de competitiestrijd aangaan met mijn concurrenten. De kansen die ik vorig seizoen kreeg, heb ik volgens mij gegrepen", klonk het toen in Het Belang van Limburg.


Zijn grote doorbraak zou er in Genkse loondienst nooit komen. Jackers moest voornamelijk vrede nemen met het bankzittersstatuut en maakte op deze manier ook deel uit van de kampioenenploeg in 2018-2019. In totaal kwam hij 14 keer in actie voor blauw-wit. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tripje naar het Waasland

Een vertrek drong zich op voor de intussen 21-jarige Jackers.  Waasland-Beveren rook zijn kans en huurde de doelman voor een seizoen van de Genkenaren. In Oost-Vlaanderen slaagde Jackers erin om een vaste basisplaats te bemachtigen, maar toch werd het een seizoen om snel te vergeten. Door het coronavirus kon een degradatie juridisch nog wel afgewend worden.

 

Ondanks de laatste plaats (na 29 speeldagen) kon de Limburger toch overtuigen en nam Waasland-Beveren hem definitief over. Maar dat kon de ploeg niet helpen om met een jaartje uitstel toch te moeten zakken.

 

In de Challenger Pro League toonde de club zijn vertrouwen in Jackers door hem de aanvoerdersband te geven.  Promoveren zat er evenwel niet in, en na 74 matchen in 3 seizoenen voor Waasland-Beveren kreeg Jackers de kans om terug te keren naar het hoogste niveau in België. Het was OH Leuven dat hem een reddingsboei gaf.

Op 08/05/21 speelde Jackers zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau in België.
Op 08/05/21 speelde Jackers zijn laatste wedstrijd op het hoogste niveau in België.

Weer naar af

"Het was geen moeilijke keuze, dit is sowieso een stap vooruit", klonk het bij Jackers na zijn overgang, maar het werd niet de overstap waar hij op gehoopt had. Opnieuw belandde hij op de bank en deze keer kreeg hij zelfs geen enkele kans om zich te tonen.

 

Zonder zijn debuut te maken aan Den Dreef, trok Jackers vorige zomer op uitleenbeurt naar Club Brugge om de blessure van reservedoelman Bursik op te vangen.

 

Met de blessure van Simon Mignolet kreeg hij hier onverhoopt toch nog eens de kans om zich te tonen op het hoogste niveau, 697 dagen na zijn laatste officiële wedstrijd. Speelt hij zich hier opnieuw in de kijker? Tegen jeugdclub Genk wacht alvast een uitgelezen kans.

Gerelateerd: